PRIPREME BEZ MIRA

Kriza u Hajduku; nenadan Brbićev potez koji bi mogao odrediti sudbinu nezadovoljnog trenera Oreščanina

03.07.2019 u 11:47

Bionic
Reading

U splitskom Hajduku posljednjih dana puno toga se dogodilo, a ono što baš nikome nije jasno jest status prvog trenera Siniše Oreščanina. Sudeći po posljednjim informacijama, predsjednik Hajduka Marin Brbić dao je podršku treneru, ali tek za 15-ak dana bit će puno toga jasnije

Kao što je poznato, potres u Hajduku izazvao je nagli odlazak iz kluba ili, bolje rečeno, odstranjivanje šefa Akademije Krešimira Gojuna nakon što je prozvao sportskog direktora Sašu Bjelanovića (slučaj sporne utakmice Hajduk II – Šibenik, op.a.).

Ubrzo nakon toga oglasio se i trener Siniša Oreščanin te je dramatičnim priopćenjem stao uz otjeranog Gojuna, s kojim je stigao u klub.

Ovu kompliciranu situaciju nalik sapunici smirio je predsjednik Hajduka Marin Brbić te je, pomalo neočekivano i potpuno nenajavljeno, odlučio posjetiti hotel Arena u Sloveniji, u kojoj je splitski klub na pripremama. Njegov cilj je bio u društvu dopredsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Saše Bjelanovića umiri trenera i samim time igrače koji su, najblaže rečeno, zbunjeni. Taj Brbićev potez dovoljno govori o tome koliko mu je stalo do 'mira u kući'.

Kako doznajemo od ljudi bliskih Hajduku, Brbić želi da Oreščanin ostane na klupi i 'sve će napraviti da ga smiri', ali isto tako je jasno kako bi se puno toga moglo dogoditi u sljedećih 15-20 dana, kada su na rasporedu Skupština Hajduka, skupština Nadzornog odbora te tradicionalna 'ćakula s navijačima' ili, u prijevodu – Torcidom. Što se pak Oreščaninu mota po glavi – zna samo on. On je svoje rekao priopćenjem u kojem je naglasio kako 'pozivaju odgovorne da ponovno provedu cjelovitu i detaljnu istragu sa svim uključenim akterima u ovom slučaju te da preuzmu odgovornost za događaje u klubu'.

Prema informacijama koje dolaze iz Slovenije, Brbić je zasad smirio strasti i primirio je nezadovoljnog Oreščanina. Barem do početka sezone i prvih utakmica. Sudeći po viđenom u bliskoj povijesti Hajduka, a to najbolje zna Brbić, promjene su moguće kada to najmanje očekujete. Stoga su sve opcije na stolu, pa tako i promjena trenera i još nekih čelnika u klubu.

Navodno je već uspostavljen kontakt s bivšim trenerom Hajduka Damirom Burićem, a koji je bio na klupi u prvom Brbićevom mandatu. Na taj način bio bi spašen sportski direktor Saša Bjelanović. No isto tako nije nemoguće, pogotovo ako u novu sezonu krene pobjedama, da Oreščanin na sastanku u četiri oka ne zatraži odlazak Bjelanovića iz kluba. U svakom slučaju, u ovom trenutku suradnja njih dvojice čini se vrlo klimavom, a riječ je o dvije najvitalnije funkcije u klubu.

Stoga će itekakvu ulogu opet imati navijači. Može se očekivati da će se o toj temi oglasiti i Udruga Naš Hajduk već ovog petka, kada će se u 19.11 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održati redovita godišnja skupština.

  • +7
Split - sastanak čelnika HNS-a, Hajduka i Grada Splita, 24.6.2019. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX