zaključci sastanka

Poruku Marina Brbića da ga 'puste da radi' očito su u Našem Hajduku shvatili ozbiljno

29.06.2019 u 19:44

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak na sastanku na kojem su bili grad Split, predstavnici HNS-a te predstavnici Hajduka koje je na sastanak pozvao gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, dogovoreno da se na Poljudu igra utakmica protiv Mađarske, iz uduge Naš Hajduk pisali su o 'izdaji interesa'

Naime, kako je na sastanku s HNS-om bio i prvi čovjek Hajduka, Marin Brbić, on se osjetio prozvanim te je iznio stav da će se povući iz Hajduka ukoliko neće imati podršku svih svojih članova.

Međutim, očito su taj njegov potez mnogi shvatili ozbiljno i o njegovoj ponudi mogućeg odlaska s funkcije u Udruzi Naš Hajduk i Nadzornom odoboru Hajduka nisu ni pomislili. A kamoli razgovarali.

>> 'U facu nam se smiju lica kojima je mjesto na tjeralicama, koja su do jučer služila Mamiću'

Priopćenje Udruge Naš Hajduk prenosimo u cjelosti.

Kako je ranije najavljeno, u četvrtak je održan sastanak Upravnog odbora Našeg Hajduka i Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Glavna tema bili su nedavni događaji vezani za odnos Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i zahtjeve koje je Hajduk postavio HNS-u, a koji su u odnosu na početne zahtjeve izmijenjeni.

Predstavnici Našega Hajduka još su jednom naglasili važnost tih sedam zahtjeva, koji su više puta javno ponovljeni kako na konferenciji za medije u siječnju tako i tijekom ranijih susreta s Nadzornim odborom. Tim zahtjevima traži se cjelovito rješavanje nagomilanih problema u domaćem nogometu. Naš Hajduk u kontinuitetu je isticao kako čvrsto stoji iza Hajdukovih postavljenih zahtjeva kao preduvjeta za ravnopravan i pošten nogomet u Hrvatskoj.

Isto tako za Naš Hajduk neupitno je da Uprava kluba i Nadzorni odbor samostalno i neovisno odlučuju o smjeru i načinu pregovora s HNS-om. S objavljenim se zaključcima Naš Hajduk kao suvlasnik i predstavnik članova ipak ne može složiti, što je javno i iznio u zajedničkom priopćenju s Torcidom.

Nadzorni odbor istaknuo je kako na sastanku na Poljudu s Marijanom Kustićem, predstavnicima HNS-a i splitskim političarima nisu sudjelovali jer je on organiziran na inicijativu Gradskog vijeća i HNS-a. Isto tako, zaključci sastanka predstavljeni na službenoj stranici HNK Hajduk po njima su nezadovoljavajući, pogotovo oni vezani za transparentnost HNS-a, Zakon o sportu i stranog sudačkog povjerenika te će se o njima detaljnije očitovati nakon sljedeće sjednice Nadzornog odbora. Nadzorni odbor naglasio je da niti jedna točka nije zaključena na način da se o njoj neće dalje razgovarati te da zahtjevi nisu mijenjani niti modificirani te se od nijednoga nije odustalo. Istaknut je i problem nedovoljne i netransparentne komunikacije s članovima i javnošću o ovoj temi.

Na sastanku je bilo riječi i o terminu nadolazeće Ćakule s članovima, terminima budućih Skupština kluba kao i ostalim temama od obostranog interesa.