SLOVENIJA - NJEMAČKA 2:3

Kristanovih 58 obrana nije bilo dovoljno

03.05.2011 u 18:53

Bionic
Reading

Na svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu Slovenija je u trećem kolu upisala još jedan poraz. Sada je bila bolja Njemačka nakon kaznenih udaraca 3:2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

I prije početka utakmice bilo je jasno da Slovenci ni s pobjedom ne mogu u drugi krug, dok su Nijemci već osigurali prvo mjesto i u sljedeću fazu prenose maksimalan broj bodova.

Što se tiče samog susreta, 'fantje' su vodile 2:0 golovima Žige Jegliča (4:09) i Roka Tičara (28:33), ali nisu izdržali pritisak suparnika koji je ipak dominirao i stigao do izjednačenja preko Michaela Wolfa (35:19) i Felixa Schutza (45:32).

U produžetku nije bilo pogodaka, a kod izvođenja kaznenih udaraca događala se prava drama. Bilo je potrebno čak osam serija da bi se dobio pobjednik. Pogodio je Nijemac Frank Hodler, dok je prethodno udarac Žige Jegliča skinuo Dennis Endras.

Ne smije se zaboraviti da je u redovima Slovenije briljirao vratar Medveščaka Robert Kristan koji je tijekom utakmice imao 58 obrana, dok je njegov kolega na drugoj strani imao znatno manje posla, pa je skinuo 24 udarca.

Naše susjede sada čeka borba s još tri reprezentacije za opstanak u elitnoj diviziji koju će napustiti dva nacionalna sastava.