REAKCIJA

'Krešićev susret s novinarima nije bio presica'

14.05.2013 u 19:14

Bionic
Reading

U vezi s tportalovim tekstom pod naslovom 'Krešić i Mišo uz pomoć novinara 'buše' predsjednika Hajduka', a u kojem se spominje kako je s privatnog domjenka (?!) izbačen tportalov novinar, oglasio se u tekstu spominjani splitski novinar Edo Pezzi čiji demanti prenosimo.

'Današnje izvješće s jednog privatnog domjenka Vašeg dopisnika iz Splita klasičan je primjer zamjene teza.

Prvo, susret Sergija Krešića i novinara koji su u minulih devet mjeseci pratili njegov rad u Hajduku nije bio nikakav službeni sastanak (presica), nego malo intimno druženje prije povratka gospodina Krešića u Španjolsku, druženje uz razgovor o nedavnim događanjima u klubu (otkaz Krešiću, Krstičeviću...) sa skromnim domjenkom. Gospodin Krešić je to namjeravao organizirati u svom stanu, ali svi koje je kanio pozvati nisu jednostavno mogli u stan stati. S obzirom na to da sam Krešićev prijatelj više od 40 godina, čime se ponosim jer se radi o izuzetno časnom i karakternom čovjeku, i ja sam, razumljivo, bio pozvan, iako mi nije bila namjera o tomu ništa izvijestiti. Učinio je to mladi kolega Miličić snimivši poslije domjenka kratak razgovor za Hrvatski radio.

Drugo, kada se vaš novinar pojavio, Krešić me samo upitao: 'Tko je ovaj gospodin, nikada ga za devet mjeseci u Poljudu nisam vidio?' I to je kraj priče. Za Krešića, ali ne i Vašeg očito nedobronamjernog novinara. Jer elementarna je kultura doći negdje gdje si pozvan. Da je dotični gospodin ikada prije kontaktirao gospodina Krešića, da ga imalo poznaje, sigurno se ne bi našao uvrijeđenim, a još manje bi reagirao na portal kako je reagirao. Dapače….

Što ste, međutim, objavili, citiram: 'Naš novinar IZBAČEN' s presice (!!!), a onda slijedi očito prepričani događaj kako je nekome odgovaralo. Autor teksta se na kraju sasvim razotkrio konstatacijama – 'propali performans', 'svađa novinara Pezzija i Reića' koji su ostali bez svojih ljudi u Poljudu i slične gluposti koje nemaju nikakve veze s događajem o kojem je riječ. Ne vjerujem da i ostale kolege tportala tako pišu o događaju kojemu nisu nazočili…

Da ne duljim, jedno sasvim privatno druženje Vaš je portal iskoristio u neke druge svrhe, što nikako nije korektno ni profesionalno. Ne znam zašto se Vaš novinar trebao naći uvrijeđen što nije pozvan, pa ni ja svojevremeno nisam bio pozvan na slično druženje na terasi kod Ivana Katalinića kad je također dobio otkaz u Hajduku. Nisam mu zamjerio, a još manje koristio medije da se s njim obračunavam. Dan danas dobri smo prijatelji!

Uostalom, da je vaš novinar došao s dobrim namjerama i da je zamolio Krešića da poslije druženja napravi s njim za tportal razgovor, on bi na to sigurno pristao jer je vrhunski intelektualac s dva završena fakulteta koji je radeći uspješno 25 godina u mnogim klubovima Španjolske naučio što znače mediji i kako se s njima ophoditi.

Da ne duljim: ovdje se očito radilo o sasvim drugoj namjeri Vašeg novinara, što su čitatelji jamačno u trenu 'pročitali'. A spominjanje mojeg imena, koje je u cijelom slučaju sasvim nevažno, govori o nekim problemima, bolje rečeno kompleksima, koje vaš novinar ima u odnosu s nekim starijim kolegama, među koje je očito svrstao i mene. Mudriji rade drugačije. Uvijek nastoje biti korektni i – stalno uče.

Edo Pezzi'