FIFA_SP_2018.svg

kada stvari krenu loše

Kramarića nakon gola Rusa morile crne misli

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu je Svjetskog prvenstva. Za taj uspjeh morala je još jednom odigrati dramu u tri čina. Ovog puta protiv Rusa, s kojima je 90 minuta završilo 1:1. Potom su u produžetku pala još dva gola, svaki na jednoj strani, pa se pristupilo raspucavanju s bijele točke

Iako su prvotne najave govorile kako će Marcelo Brozović krenuti u početnih 11, na dan utakmice izbornik je ipak odlučio u vatru gurnuti Andreja Kramarića.

Napadač Hoffenheima odgovorio mu je na najbolji način, zabivši pogodak, između četvorice Rusa i to u trenucima kada je stadion u Sočiju 'gorio', jer osam minuta ranije Čerišev je doveo Ruse u vodstvo.

'Bila je teška utakmica, ali naravno da sam ponosan i na taj gol i na taj rezultat koji smo napravili. Nije bilo lako. Posebno jer su oni bili domaćini. Osjećao se taj pritisak njihovih navijača, posebno nakon tog prvog gola. Nije bilo lako, ali uspjeli smo brzo zabiti, pošlo mi je za rukom da poništim tu njihovu prednost. U životu treba ponekad i malo sreće, tako smo je imali i danas u penalima. Ali moramo biti iskreni, možemo igrati još bolje, moramo igrati još bolje. Ovo nije bilo tako bajno', priznao je.

Jeste li u trenutku kada je Perišićeva lopta prošla po gol crti pomislili da vam je sreća okrenula leđa?

'Više mi se motalo po glavi kad su oni zabili onaj prvi gol. A kad tako krene utakmica, onda morate pokazati karakter. Dobro je završilo', kazao je Kramarić.

Pred Hrvatskom je ogled s Englezima, a za njih igra vaš bivši suigrač Jamie Vardy.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Znam kakav je tip. Javit ću mu se sigurno. A što ću mu reći? Da mi sačuva dres (haha). Ali šalu na stranu, engelska reprezentacija je za mene, i prije samog prvenstva, bila jedan od favorita. Mladi su, puni energije, ne vidim tamo ni jednu, da tako kažem 'glumačku' zvijezdu'. Igraju odličan nogomet, čak bih rekao, malo drugačiji, nego smo navikli na njihov stil. Bit će zanimljivo i ja se nadam da ćemo možda igrati i finale. Nikad ne znaš. Igrat će se top-tekma, i moramo biti ponosni', zaključio je Kramarić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal