napeto Svjetsko prvenstvo

Kraljice šoka doznale jako važnu vijest; evo zašto ne smiju izgubiti od Mađarske!

10.12.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatske rukometašice pobijedile Kamerun s 24:15 odmah su počele pripreme za utakmicu protiv Mađarske koja bi mogla donijeti četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Iako su hrvatske rukometašice loše započele Svjetsko prvenstvo ipak im se otvorila prilika da izbore plasman među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Podsjetimo, utakmica Hrvatska - Mađarska na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati.

Također treba reći kako su rukometašice Švedske osigurale četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede nad Mađarskom 26:22. Tim porazom Mađarice su ostale bez ikakvih šansi za prolaz među najboljih osam, a kako bi Hrvatska sigurno išla dalje nije joj potreban samo pobjeda nad Mađarskom.

Naime, ako 'Kraljice šoka' žele dalje moraju navijati za Švedsku koja nikako ne smije izgubiti od Crne Gore. Naravno, Šveđankama je za potvrdu prvog mjesta u skupini dovoljan i bod (remi).

Pojednostavljeno, ako Švedska i Crno Gora odograju neriješeno, Hrvatskoj treba pobjeda. Ako pobijedi Đvedska Hrvatskoj je dovoljan bod protiv Mađarske, a ako Crna Gora nadigra Švedsku u tom slučaju prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini, a Hrvatskoj se zatvaraju vrata četvrtfinala.

No, Hrvatice imaju ipak dodatni motiv jer im pobjeda protiv Mađarske donosi olimpijske kvalifikacije. Nije mala stvar da se izbore olimpijske kvalifikacije jer otvara se velika prilika da 'Kraljice šoka' zaigraju u Parizu sljedećeg ljeta.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore