PROBILI ČAROBNU GRANICU

Kraljevi valova: Svjetski rekord braće Sinković!

29.08.2014 u 22:03

Bionic
Reading

U Amsterdamu se održava Svjetsko prvenstvo u veslanju a polovina našeg zlatnog četverca već je u kvalifikacijama postigla povijesni rezultat!

U polufinalnoj utrci SP-a dvojaca na pariće hrvatska posada bila je favorit. Ove sezone još nisu izgubili utrku, ali u istoj skupini bili su odlični Nijemci Gruhne i Krueger koji su također zaslužni za sjajan doseg Martina i Valenta.

Braća su krenula u ritmu 51 zaveslaja i jedini koji su im mogli parirati bila je već navedena posada Njemačke. 'Potjera' na čelu s Britancima i Bugarima  ostala je daleko iza kada su Nijemci na sredini staze pojačali i nakratko poveli. Iako još nije bilo finale, 'poguralo' je to hrvatsku braću koja su završila utrku u velikom stilu i pobijedili rezultatom 5.59.72. Prvi rezultata u povijesti ove discipline brži od šest minuta!

Vremenski uvjeti su bili teški, a na takve su Hrvati najbolje pripremljeni. 


Naime, službena braća su uoči natjecanja upozorila da su iznimno priviknuta na teške staze, a u okolini Amsterdama gdje se regate održavaju bilo je valovito i vjetrovito. Dobri uvjeti za snalažljive, vrlo neugodni za one koji odrastaju u idelanim uvjetima... U finalu će Sinkovići pokušati nastaviti zlatnu berbu iz ove sezone, nakon što su godinama terorizirali konkurenciju kao članovi zlatnog hrvatskog četverca na pariće.

Braća Sinković tijekom priprema na Peruči