što će reći vettel?

Kraj za Kimija u Formuli 1: Ferrari mu dovodi sjajnu zamjenu!?

12.04.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen nalazi se na udaru kritika nakon slabog starta nove sezone, a španjolski i talijanski mediji tvrde da Ferrari namjerava dovesti Daniela Ricciarda kao njegovu zamjenu...

Podsjetimo, finski 37-godišnji veteran bio je znatno sporiji u Melbourneu i Šangaju od Sebastiana Vettela i nije se uspio naći na pobjedničkom postolju, dok njegov kolega dijeli prvi mjesto u ukupnom poretku s Lewisom Hamiltonom.

Iako je tek počela sezona, u Ferrariju već počinju gubiti strpljenje, jer su svjesni da će biti svaki bod bitan za osvajanje konstruktorskog naslova na kojeg čekaju u Maranellu još od 2008. godine.

'Razgovarao sam s ravnateljem Arrivabeneom i mislim da je možda vrijeme za sjesti s Kimijem i popričati. Čini se da on na stazi ne radi baš ništa,' izjavio je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne.

Raikkonenu istječe ugovor na kraju sezone i nitko ne vjeruje da će biti produžen. Prema tvrdnjama dijela španjolskih i talijanskih medija, prvi favorit za njegovog zamjenika je Daniel Ricciardo.

Australac u karijeri ima već četiri pobjede za volanom Red Bulla i pregršt odličnih nastupa u elitnom automobilističkom natjecanju. 'Bikovi' bi ga vjerojatno bili voljni pustiti, jer Max Verstappen dobio bi dodatni prostor u ekipi, a imaju Carlosa Sainza kao dostojnu zamjenu. No, pitanje je jedino što će Vettel reći, jer Ricciardo ga je deklasirao u jedinoj zajedničkoj sezoni 2014. godine i vjerojatno mu ne bi bilo drago ponovo ga imati za timskog kolegu, sada i u Ferrariju...