DRAMA U MONTREALU

Krah Hamiltona, strašan sudar i trijumf mladog Australca!

08.06.2014 u 21:46

  • +6

Formula 1, Velika nagrada Kanade

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Max Rossi

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo ostvario je svoju prvu pobjedu u karijeri nakon dramatične Velike nagrade Kanade, preokretom tri kruga prije kraja...

Utrka u Montrealu i ove je godine ispunila očekivanja. Drame nije nedostajalo, a očekivana apsolutna dominacija Mercedesa nije se dogodila, zbog kvarova na oba bolida njemačko-britanske momčadi.

Lošije je prošao Lewis Hamilton kojem su se prvo pojavili problemi s motorom, da bi mu zatim otkazale kočnice i morao je odustati. Slične, ali blaže probleme imao je i Nico Rosberg pa se otopila njegova prednost od 30 sekundi ispred konkurencije, a čak četiri vozača pritiskala su ga u posljednjih 20 krugova.

Činilo se da će Felipe Massa doći do pobjede, jer je dvije trećine utrke prije kraja postao prvi čovjek ove sezone koji je poveo, a da ne vozi Mercedes. No, ušao je još jednom u boks i to nije bila dobra odluka, do kraja se uspio probiti tek do petog mjesta no nije ni njega zadržao.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Nico Rosberg držao se na čelu do tri kruga prije kraja. Sergio Perez mu je prijetio, no na kraju je i vozač Force Indije upao u probleme pa se na drugo mjesto probio Daniel Ricciardo, a onda prošao i Rosberga. Treće mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu, a u zadnjem krugu dogodio se težak sudar Masse i Pereza, koji su odletili u ogradu u prvom zavoju. Bolide su potpuno razbili, ali prema prvim informacijama nisu teže ozlijeđeni.

Izašao je sigurnosni automobil i Ricciardu je pripala prva pobjeda u karijeri i prva za Red Bull ove sezone. Iza vodeće trojke, na četvrtom mjestu završio je Jenson Button, ispred Nice Hulkenberga i Fernanda Alonsa, a bodove su još osvojili Bottas, Vergne, Magnussen i Raikkonen.

U ukupnom poretku Rosberg je povećao svoju prednost ispred Hamiltona na 22 boda. Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Austriji.

VN Kanade, rezultati:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1h39:12.830
2. Nico Rosberg (Mercedes) +4.236
3. Sebastian Vettel (Red Bull) +5.247
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +11.755
5. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +12.843
6. Fernando Alonso (Ferrari) +14.869
7. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +23.578
8. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +28.026
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)+29.254
10. Kimi Räikkönen (Ferrari) +53.678

Ukupan redoslijed vozača:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 140 boda
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 118
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 79
4. Fernando Alonso (Ferrari) 69
5. Sebastian Vettel (Red Bull) 60

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 258 bodova
2. Red Bull 139
3. Ferrari 87
4. Force India 77
5. McLaren 66...