Smjena na vrhu

Kovač u Bayernu ostaje bez svog najvećeg zaštitnika: Neće imati pravo na novu krizu...

26.07.2019 u 07:10

Bionic
Reading

Njemački dnevnik Bild saznao je kako se Uli Hoeness neće kandidirati za novi mandat na čelu Bayerna, a jedan od onih za koje to nije dobra vijest svakako je Niko Kovač, kojeg legendarni Nijemac iznimno cijeni...

Podsjetimo, Hoeness punih 40 godina obavlja poslove u upravi Bayerna, a u posljednjem desetljeću obavljao je dužnost predsjednika, s doduše jednim razdobljem provodenim u zatvoru zbog utaje poreza.

  • +7
International Champions Cup, Milan - Bayern, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije tri godine bivši legendarni nogometaš ponovo se učvrstio u upravi bavarskog kluba i jedan je od najzaslužnijih što je doveden Niko Kovač za trenera i zadržan kad je momčad upala u krizu tijekom prošle jeseni.

Međutim, njemački dnevnik Bild saznaje kako se 67-godišnjak ne namjerava kandidirati na novim izborima potkraj godine, čime će završiti njegova era u Münchenu.

Loša je to vijest za bivšeg hrvatskog izbornika koji je u Hoenessu imao svojeg najvećeg zaštitinika, što znači da mu se ove sezone nova rezultatska kriza ne smije dogoditi, jer neće imati potporu potrebnu da bi zadržao posao.

Vjeruje se da bi bivši šef Adidasa Herbert Hainer mogao preuzeti mjesto Hoenessa u budućnosti, dok bi važnu ulogu u upravi trebao imati i Oliver Kahn koji se sprema zamijeniti Rummeniggea na poziciji izvršnog direktora...