izazovi pred bayernom

Kovač opet pod ogromnim pritiskom: U dva tjedna sve bi se moglo srušiti?

04.02.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Nakon neugodnog poraza kod Bayera iz Leverkusena njemački mediji naglašavaju da bi Bayern mogao ostati bez ijednog osvojenog trofeja ove sezone, što bi moglo postati izvjesno već u sljedeća dva tjedna...

Nije dugo trajala idila u Bayernu. Možda je puna dva mjeseca bavarska momčad gazila sve pred sobom u Bundesligi, no nije joj to puno pomoglo. Poraz u subotu u gostima u Leverkusenu povećao je zaostatak za Borussijom Dortmund na sedam bodova, a izgledi za osvajanje titule nacionalnog prvaka sve su manji.

  • +2
Bundesliga, Bayer Leverkusen - Bayern München Izvor: Pixsell / Autor: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

'Bili smo nemarni i vjerovali da će dečki odozada sve to riješiti,' kritizirao je svoje igrače Niko Kovač nakon 3:1 poraza.

Kritičari u Njemačkoj ponovo su se probudili.

'Kao što se moglo vidjeti, Bayern ima problema s motivacijom nakon šest osvojenih titula u nizu,' rekao je bivši nogometaš Michael Ballack za televiziju Sport 1.

Njemački mediji podižu pritisak na Kovača i tvrde da bi se već u sljedeća dva tjedna dana mogla u potpunosti urušiti Bayernova sezona. Naime, ove srijede minhenski klub gostuje kod Herthe u njemačkom Kupu i morat će odigrati na najvišem nivou ako želi izbjeći ispadanje. Slijede dvoboji protiv Schalkea i Augsburga u Bundesligi, a onda i gostovanje kod Liverpoola u Ligi prvaka.

Ako se Bavarci oproste od njemačkog Kupa i Lige prvaka vjerojatno će ostati bez osvojenog trofeja, ako ne računamo već zaboravljeni njemački Superkup na početku sezone. To bi bio težak udarac za našeg bivšeg izbornika i ne bi bilo iznenađenje da u takvom scenariju Bayern smijeni Kovača uoči sljedeće sezone...