ALI I EDUARDU, OGIJU...

Kovač o novoj Rakitićevoj poziciji, savjetima Kramariću...

09.12.2014 u 19:55

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač podvlači crtu pod godinu, prvu cijelu koju je proveo na izborničkoj klupi, nakon nastupa na SP-u, nekoliko ružnijih novinskih napisa...

U razgovoru za Goal.com, izbornik Niko Kovač dotaknuo se brojnih, ali isključivo nogometnih tema. Pričao je o Kramariću, Perišiću, Modriću, Srni, Kovačiću, ali i Vukojeviću, Eduardu i Jelvaiću.

Od brojnih odgovora izdvojili smo Kovačeveo razmišljanje o mogućem transferu Andreja Kramarića, igrača koji ove jeseni igra u životnoj formi.

'Rekao sam mu da ide tamo gdje su veći izgledi da će igrati, da u prvom planu gleda minutažu, a tek onda zaradu. Znam da svi vani idu zaraditi, ali to ne smije biti u prvom planu'.

Također, Kovač je komentirao i promjenu Rakitićeve pozicije, jer sada igra puno ofenzivnije u odnosu na SP u Brazilu.

'Imamo vrlo kvalitetne igrače u vezi, a za Luku, za kojeg su govorili da je najbolji iza špice, ja sam objasnio da je bolji kao 'šestica'. Pogotovo ako imaš dominantnu ekipu, kao što smo i mi, treba ti igrač koji zna odigravati i razigravati momčad kao zadnji vezni. Ne trebaš danas biti razbijač za tu poziciju, a on je na defenzivi poradio i vrlo je dobar. To je, dakle, čisto.', zaključio je Kovač.

Cijeli razgovor za Goal.com pročitajte OVDJE