bundesliga

Kovač i Rebić poraženi u dramatičnoj završnici

11.03.2018 u 20:45

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije iz Dortmunda izbili su na treće mjesto ljestvice njemačkog prvenstva zahvaljujući dramatičnoj 3-2 (1-0) pobjedi protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka Eintrachta iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, u susretu 26. kola.

Nakon što je Borussia povela nespretnim autogolom Russa (11-ag), rezultat od 1-0 stajao je na semaforu sve do 20-ak minuta prije kraja. Gosti iz Franfurta uspjeli su prvi put poravnati preko Jovića (75), no manje od dvije minute potom Batshuayi (77) je vratio prednost na stranu domaćih.

  • +6
Bundesliga, Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/ Eibner/ Mario Hommes

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Eintracht golom Bluma (90+1) u prvom minuti sudačke nadoknade stigao do još jednog poravnanja, ali je Batshuayi (90+4) još jednom ekspresno reagirao i pogotkom u posljednjoj minuti nadoknade osigurao veliko slavlje za domaće navijače.

Borussia sada ima 45 bodova, jedan manje od drugog Schalkea 04, a jedan više od četvrtog Bayera, dok je Eintracht peti sa 42 boda. Na vrhu je Bayern sa 66 bodova. 

Ante Rebić odigrao je prvo poluvrijeme za Eintracht.

U prvom nedjeljnom susretu Stuttgart i RB Leipzig su igrali 0-0.