AUSTRIJSKI MEDIJI

'Kostelić ukrao šou, u životnoj je formi'

17.01.2011 u 09:20

Bionic
Reading

Nisu samo hrvatski mediji oduševljeni Ivicom Kostelićem, nego i austrijski novinari hvale vodećeg skijaša u Svjetskom kupu. Zna se da ta zemlja nikada nije gledala s previše ljubavi na uspjehe Kostelićeve obitelji, no i ona se klanja prvom favoritu za Veliki globus

Austrija je zemlja skijanja. No, sada su se i tamošnji mediji morali pokloniti Hrvatu. Mjesec iz snova u kojem je Kostelić upisao četiri pobjede (München, Adelboden i dva puta Wengen) razoružao je i oštra austrijska pera.

Kleine Zietung piše da je Kostelić ukrao šou u Wengenu. Oni tvrde da visoke temperature rade probleme stazi, a da tada do izražaja dolaze vozačke vještine i taktičke kalkulacije.

Još jedan ugledni medij iz te skijaške zemlje posvećuje veliki prostor hrvatskom sportašu. Tako Krone Zeitung počinje rečenicom da 'Kostelićev festival u skijaškom cirkusu još traje'. Njihov novinar piše da je hrvatski skijaš bio impresivan i da je u teškim uvjetima pokazao kako je moguće dobro voziti.

Kurier isto spominje vremenske uvjete te ističe da su i Kostelić i Hirscher (drugi u slalomu) zaslužili pljesak, a za Hrvata dodaju da je izuzetan sportaš.

Sličan stav ima i Die Presse. Tekst u tome mediju govori o velikom slalomskom trijumfu, ali podsjeća i na kombinacijsko slavlje Kostelića. Novinar napominje ta je to četvrta pobjeda Hrvata na stazi u Wengenu, čime zaslužuje status kralja. On tvrdi da je hrvatski skijaš posljednjih tjedana u slalomu pronašao formu života.

Kostelićeva druga slalomska vožnja u Wengenu