PRIJE PUTA U SAD

Kostelić: Najveći je cilj ostati zdrav

18.11.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Moj najveći cilj ove sezone je ostati zdrav, jer samo tako mogu se nadati obrani naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu uoči odlaska na sjevernoameričku turneju najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić.

Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki uskoro kreću u Ameriku, gdje ih 26. i 27. studenoga očekuje spust i superveleslalom u kanadskom Lake Louiseu, te spust, super-G i veleslalom u Beaver Creeku od 2. do 4. prosinca. Sofija Novoselić će kao jedina naša skijašica nastupiti na slalomu i veleslalomu u Aspenu 26. i 27. studenoga. Otkazivanjem slalomske utrke u Leviju Kostelić je dobio više vremena za trening, ali ga brine vrlo zgusnuti raspored u prosincu, gdje će se nadoknađivati utrka iz Finske.

'Zbog operacije koljena u ovu sezonu smo ušli sa zaostatkom od 50-60 dana treninga, ali su i uvjeti za treniranje ovog ljeta i jeseni na švicarskim i austrijskim glečerima bili sjajni, pa nisam nimalo zabrinut. Velika motivacija za mene predstavlja i peto mjesto na otvorenju sezone, veleslalomu u Söldenu, a taj rezultat me ne iznenađujuće jer je od svih disciplina veleslalom nekako najmanje 'patio' zbog manja treninga. Također, sa zdravljem nemam nikakvih problema, osim malih s desnim koljenom, vrlo osjetljivim zbog niza operacija, a ako ostanem zdrav, onda svoje ciljeve mogu postaviti jako, jako visoko. Više ćemo znati u siječnju, u kojem sam prošle godine osvojio 999 bodova, te mislim da će taj mjesec odrediti favorite za naslov pobjednika Svjetskog kupa', kazao je raspoloženi Kostelić, koji će ove sezone od čak 44 utrke propustiti najviše dvije.

'Sezona je iznimno duga, te sada već znam da neću biti na spustu u Bormiu 29.prosinca, a vjerojatno ću propustiti i spust u Garmischu 28. siječnja. Trebat će mi dobar rezultat u prosincu, a nadam se da će moja forma iz siječnja ove godine biti prisutna i u siječnju 2012. Ne bježim od uloge favorita, ali napominjem da je sezona užasno duga, te da je preduvjet za sve ciljeve i želje ostati zdrav', zaključio je Kostelić, kojemu će i ove sezone pomagati sestra Janica, koja je već nazočila na svim njegovim treninzima.

Natko Zrnčić Dim također očekuje dobru sezonu, veseli se utrkama u brzim disciplinama, posebice u mitskom Kitzbuehelu, te se nada borbi za postolja u kombinacijskim utrkama.

'Pripreme su prošle dobre, imao sam malih problema s leđima, ali sam sada zdrav i željan dokazivanja. Mogla bi to biti dobra sezona, te se nadam da ćemo barem jednom ja i Ivica stajati zajedno na postolju', kazao je Zrnčić-Dim.