VOZI 20 OD 21

Kostelić do kraja sezone propušta još jednu utrku

25.01.2012 u 22:08

Bionic
Reading

Ivicu čeka psihološki težak drugi dio sezone sa završnicom u Schladmingu koji mu baš i ne leži. Vrlo ozbiljan kandidat za ukupnu pobjedu jest i Švicarac Feuz (25), vodeći brzinac (665 bodova

Do pobjede u slalomu u Schladmingu, nikad dosad Marcel Hirscher nije bio na postolju u domovini. No, u utorak je Austrijanac prešao tu psihološku barijeru.

'Ovo je moja najemotivnija pobjeda dosad. Bio je to najveći izazov u mojoj karijeri jer živim na udaljenosti od pola sata vožnje automobilom. Većina mojih prijatelja živi u Schladmingu, a ovo je i najpopularnija slalomska utrka u Austriji'.

Za protekle je dane Hirscher kazao da su mu bili najteži u karijeri jer bio je proglašen varalicom, no drago mu je što je razgovarao s Kostelićem koji se osjetio najviše pogođenim njegovim haklerskim stilom.

'Najvažnije je da sport spaja ljude. Sretan sam što su navijači bili u redu i što se ništa nije dogodilo'.

Pribojavao se Hirscher još jačeg zviždanja Ivici i još većeg broja bačenih gruda. Kostelić se na to nije žalio niti je htio dolijevati ulje na vatru jer će se i završnica Svjetskog kupa održati u Schladmingu. Tada će pred ovom istom publikom Ivica voziti čak četiri utrke.

To što se Hirscher raspištoljio i na domaćem terenu ne ide u prilog branitelju naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa koji sada ima 905 bodova. Ivica će do kraja sezone voziti 20 utrka od planirane 21, a Hirscher (ima 825 bodova) 12 manje.

Doduše, 23-godišnji Austrijanac može do velike bodovne žetve u svih osam, a Ivica u šest, što može donijeti vrlo neizvjesnu završnicu u borbi za Veliki globus. Valja se nadati da će Ivica osvajati i bodove u veleslalomu i superveleslalomu i tu bi trebala nastati razlika.