HIRSCHER ISPAO

Kostelić 19. nakon prve vožnje, Myhrer napada Globus

18.03.2012 u 09:02

Bionic
Reading

U posljednjoj utrci sezone očekivao se troboj za slalomski Globus između Ivice Kostelića, Marcela Hirschera i Andrea Myhrera, no samo je Myhrer dobro odradio posao u prvoj vožnji i sam odlučuje o svojoj sudbini

Prvi je sa starta krenuo Ivica, ali već na četvrtim vratima ostao je u zadnjem položaju i ispao. Točnije, vraćao se uzbrdo, pa u cilj došao sa 20-ak sekundi sporijim vremenom od najboljih. S obzirom na to da na završnici bodove uzima samo najboljih 15 skijaša, teško je očekivati da Ivica u drugoj vožnji uđe među odabrane. Prvu vožnju završio je na 19. mjestu, a četiri stotinke ispred njega je juniorski svjetski prvak kojega može zaobići. Trebala bi mu još tri ispadanja konkurenata kako bi uzeo novih 16 bodova i Myhreru zadao imperativ pobjede.

Hirscheru je tada trebalo četvrto mjesto da zasjedne ispred Ivice, no i Austrijanac koji je jučer osvojio Veliki globus nije dobro prošao. Pregazio je jedna vrata, 'parkirao' sa strane i ostao bez mogućnosti za drugi, Mali kristalni globus sezone.

Tako je bio ostao još samo Myhrer, koji je kretao sedmi. Šveđanin se vrlo korektno spustio niz stazu i došao na 49 stotinki iza vodećeg Neureuthera. Trenutno je drugi, a samo prva dva mjesta, obzirom na zaostatak od 66 bodova, mu osiguravaju prestizanje Kostelića. Najveći konkurenti su mu Mario Matt (0.61), i Talijani Gross (0.71) i Deville (0.72). Pred Šveđaninom je nastup karijere.

Druga vožnja je u 11.30, uz izravan tekstualni prijenos na tportalu.