LALIGA

Kosovar i Srbin kumovali Realovom porazu i u velikoj mjeri pomogli Barceloni

05.02.2023 u 16:01

Bionic
Reading

Madridski Real prije odlaska na svjetsku kupsko svjetsko prvenstvo doživio je poraz kod Mallorce.

Kraljevi se polako opraštaju od naslova prvaka. Iako je do kraje prvenstva ostalo još 18 kola, zaostatak Ancelottijeve momčadi za vodećom Barcelonom sve je veći. Tim prije što je Kataloncima ostala još utakmica ovog kola protiv demoralizirane Seville, i pobjedom protiv Andalužana prednost Barcelone bila bi velikih osam bodova.

Real je započeo utakmicu bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaoa, a na zagrijavanju se ozlijedio i prvi vratar Thibaut Courtois umjesto kojeg je uskočio Ukrajinac Andrij Lunin.

Real je doživio poraz kod Mallorce, a jedini pogodak iz 13. minute pripisan je kao autogol Nacha, iako je teško presuditi je li Kosovar Muriqi prvi dirao i skrenuo loptu glavom.

Imao je Real odličnu priliku za izjednačenje, međutim u 60. minuti Marco Asensio promašio je udarac s bijele točke. Odnosno sjajno je reagirao srpski golman Predrag Rajković.

Naš Luka Modrić ostao je na klupi do 64. minute, a onda je zamijenio Valverdea.

Inače, Muriqi je proglašen igračem utakmice, a ako mu već nije pripisan gol, onda mu pripadaju velike zasluge za osvajanje tri boda jer je u samoj završnici požrtvovnim postavljanjem glave zaustavio jedan udarac Realovih igrača, koji bi vrlo vjerojatno završio u mreži.

Standings provided by Sofascore