DOBAR OTPOR

Košarkašice protiv SAD-a pukle tek na kraju

28.07.2012 u 19:36

Bionic
Reading

U prvom kolu olimpijskog košarkaškog turnira za žene, u svom premijernom nastupu na Igrama, hrvatske košarkašice tri su četvrtine dobro namučile SAD da bi poklekle tek u zadnjoj dionici i izgubile 56:81

Hrvatske košarkašice startale su porazom na Olimpijskim igrama. Ništa drugo se nije moglo niti očekivati jer su na suprotnoj strani stajale zvijezde iz WNBA lige, s time da su Bralićeve izabranice sjajno parirale tri četvrtine.

Naime, nakon 30 minuta je rezultat bio tek 53:47 za SAD-e. Na kraju su Hrvatice, sasvim logično, popustile i nisu imale toliko snage kao u prvom dijelu utakmice, ali se treba konstatirati da su ugodno iznenadile.

Ogled za Hrvatsku nije počeo dobro, pa su tako put do koša Hrvatice tražile čak - osam minuta! Tada su zabile prvi poen, a u cijeloj prvoj četvrtini je Hrvatska došla tek do četiri poena. Na sreću, u obrani su hrvatske igračice bile izuzetno dobre te su prilično dobro zaustavljale najbolje košarkašice na svijetu.

Pravi šok za Amerikanke je uslijedio u nastavku. Drugu četvrtinu je Hrvatska dobila 24:20, ali ne samo to. Košarkašice Stipe Bralića su vodile 23:21 i 26:23, nešto slično kao i hrvatski košarkaši 1992. u Barceloni protiv Dream Teama.

Još je Hrvatska uspjela odolijevati tijekom treće četvrtine, a onda je ipak došlo do zastoja i vidljivog umora.

Sa 22 poena je najbolji strijelac Hrvatske bila Jelena Ivezić, a dodala je tome i tri skoka i dvije asistencije. Marija Vrsaljko je ubacila 19 uz po dva skoka i asistencije, dok je Luca Ivanković imala sedam poena, sedam skokova i dvije blokade.

Kod Amerikanki je Tina Charles bila najbolji strijelac sa 14 poena.

U ponedjeljak će Hrvatice imati novi nastup. U jutarnjem terminu, u 10 sati, suparnice su Kineskinje.


OI košarkašice, skupina A 1. kolo:

SAD - Hrvatska 81:56
Turska - Angola 72:50
Kina - Češka 66:57