NHL DOIGRAVANJE

Kopitar i Gaborik junaci Kingsa protiv Anaheima

04.05.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Los Angeles Kingsi svladali su u produžetku Anaheim Duckse s 3-2 u srazu rivala iz južne Kalifornije, u prvoj polufinalnoj utakmici Zapadne konferencije u NHL ligi…

Ducksi i Kingsi čekali su 20 godina za prvi međusobni susret u doigravanju, a onda su gledateljima priredili pravi triler koji nije završio sretno za domaće navijače.

Gosti su poveli pogotkom Aleca Martineza u 10. minuti, ali je vrlo bzo poravnao Matt Beleskey. Sredinom trećeg perioda je 43-godišnji Finac Teemu Selanne svladao Jonathana Quicka i doveo domaćine do vodstva 2-1. Slovak Marian Gaborik je samo sedam sekundi prije kraja poravnao na 2-2, a onda je u 73. minuti ogleda zabio još jedan gol za pobjedu Kingsa 3-2. Slovenac Anže Kopitar je umjesto šuta poslao oštar pak prema Gaboriku koji ga je preusmjerio u mrežu. Kopitar je bio asistent kod sva tri gola Kingsa, a Gaborik je uz dva pogotka upisao i jednu asistenciju.


Los Angeles Kingsima je ovo bila peta uzastopna pobjeda u odigravanju. Protiv San Jose Sharksa su u prvom krugu zaostajali 0-3, ali su dobili sljedeće četiri utakmice i postali tek četvrta momčad u povijesti NHL-a koja je dobila seriju doigravanja nakon što je u seriji gubila 0-3.

Hokejaši Boston Bruinsa poravnali su rezultat serije na 1-1 protiv Montreal Canadiensa nakon nevjerojatnog preokreta u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije i pobjede 5-3.

Montreal je bio na pragu vodstva s 2-0 u seriji protiv najbolje momčadi regularnog dijela sezone, ali je furioznih osam minuta posljednje dionice donijelo domaćim hokejašima poravnanje u seriji.

Paille je doveo Boston u vodstvo nakon 13 minuta utakmice, no potom je Montreal postigao tri uzastopna pogotka tijekom druge trećine i početkom treće, kojima je poveo s 3-1. Rezultat se nije mijenjao sve do isteka 11. minute, a onda je uslijedio uragan Bruinsa.

U spomenutom razmaku od osam minuta Hamilton, Bergeron, Smith i Lucic su zabili četiri pogotka i donijeli Bostonu uvjerljivu 5-3 pobjedu. S druge strane Weaver jednom i Vanek dva puta su bili strijelci za Canadiense.

NHL doigravanje, polufinale konferencija:

Istočna konferencija:

Boston – Montreal 5-3

(Rezultat u seriji je izjednačen 1-1)

Zapadna konferencija:

Anaheim – Los Angeles 2-3 u produžetku

(Los Angeles je poveo 1-0 u seriji)