OPROŠTAJ

Konjuh nakon drame poražena u polufinalu Wimbledona!

05.07.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Mlada Dubrovkinja Ana Konjuh izgubila je polufinale juniorskog dijela Wimbledona od tamnopute Amerikanke Taylor Townsend sa 6:2, 6:7(4) 5:7

Slično kao i u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Angeline Kalinine 15-godišnja Konjuh ekspresno je krenula protiv 17-godišnje Townsend, inače pete nositeljice turnira. Prvi set je Konjuh dobila nakon 26 minuta uz nekoliko sjajnih 'reterna' i skraćenih lopti kojima je izludjela protivnicu.

U drugom setu je bilo neizvjesnije. Snažna ljevoruka Townsend je prva napravila 'break', no Ana je preokrenula na 6:5. Zatim je Amerikanka obranila svoj servis pa se ušlo u tie-break gdje je Townsend bila smirenija (7-4) pa se ušlo u treći set.

U odlučujućem setu naša se igračica dobro držala sve do 5:5, da bi zatim Amerikanka dobila svoj servis, a onda iskoristila i prvu meč loptu na servis Ane za konačnih 7:5.

U finalu Townsend čeka Švicarka Belinda Bencic koja je sa 6:0, 6:3 bila bolja od Amerikanke Louise Chirico

Bencic, koja je svega devet mjeseci starija od Konjuh, trenutačno je 372. igračica svijeta dok je Konjuh na 551. mjestu (juniorkama je ograničen broj seniorskih turnira). Inače, ove se igračice dobro poznaju jer su nastupale zajedno u parovima.

Bencic, čiji je otac iz bivše Čehoslovačke krajem 60-ih godina preselio u Švicarsku, pobjednica je nedavno odigranog juniorskog Roland Garrosa.

Wimbledon, polufinale juniorki:

Konjuh (2) - Townsend (5) 6:2, 6:7(4) 5:7