ROLAND GARROS

Konjuh i Ćorić uz mnogo muke izborili četvrtfinale

05.06.2013 u 16:57

Bionic
Reading

Ana Konjuh i Borna Ćorić izborili su četvrtfinale drugog teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, u juniorskoj konkurenciji

Prva juniorka svijeta, te ujedno prva nositeljica Roland Garrosa, Ana Konjuh, slavila je protiv Slovakinje Petre Uberalove nakon dva sata i 37 minute igre sa 6-7(1), 6-4, 6-4! Konjuh nije dopustila da ju gubitak prvog seta izbaci iz takta, već je dominantno otvorila drugu dionicu, povela s 4-1 i naposljetku poravnala na 1-1 u setovima.

U odlučujućem, vrlo nervoznom setu, vidjeli smo pet breakova, no srećom su tri otišla na stranu naše igračice, koja će za polufinale igrati protiv pobjednice meča između Ruskinja Darje Kasatkine, šeste nositeljice, i Francuskinje Margot Yerolymos.

Borna Ćorić je također slabo otvorio svoj susret 3. kola protiv domaćeg predstavnika Johana Sebastiena Tatlota, 11. nositelja, te se nakon ravno sat vremena našao u setu zaostatka (5-7). No, to je čini se samo razljutilo našeg juniora u drugoj dionici u kojoj Francuzu nije prepustio nijedan gem u 34 minute tenisa!

Odlučujući set bio je gotovo preslika meča spomenute Konjuh, u kojem smo vidjeli pet oduzetih servis-gemova. Ponovno je srećom hrvatski predstavnik bio taj koji je imao break viška na svojoj strani, te s konačnih 8-6 izborio četvrtzavršnicu. Protivnik našem Ćoriću, ujedno 8. nositelju turnira, bit će Čileanac Guillermo Nunez, koji je bio bolji od Rusa Karena Kačanova sa 7-5, 4-6, 6-4.

Roland Garros, juniori, 3. kolo:

tenisači

Ćorić (8) - Tatlot (11) 5-7, 6-0, 8-6

tenisačice

Konjuh (1) - Uberalova 6-7(1), 6-4, 6-4