PREINAČENA SUDSKA ODLUKA

Konačno dozvola za drastičnu promjenu u svijetu tenisa; predugo se čekalo

04.10.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Francuski teniski savez (FFT) u ponedjeljak je dobio dozvolu za nastavak radova na proširenju Roland Garrosa, legendarnog teniskog centra smještenog na rubnom, zapadnom dijelu francuskog glavnog grada.

Francusko državno vijeće preinačilo je sudsku odluku kojom su u ožujku zaustavljeni radovi na novom stadionu za 5000 gledatelja, zbog prigovora da će širenje Roland Garrosa imati loš utjecaj na obližnje staklenike botaničkog vrta, izgrađene još u 19. stoljeću.

Ovom odlukom omogućen je nastavak radova na stadionu koji će imati pomični krov, a u planu su i daljnja proširenja Roland Garrosa, površinom najmanjeg od četiri prizorišta na kojima se održavaju grand slam turniri tenisačica i tenisača. Prema riječima glavnog direktora FFT-a, radovi će početi 'što je prije moguće'.

'Previše smo već vremena izgubili da bismo si mogli dopustiti još dva, tri mjeseca odugovlačenja', izjavio je Jeremy Botton.

Odluku Francuskog državnog vijeća pozdravila je i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo te smatra kako će 'novi Roland Garros učvrstiti utjecaj francuskog tenisa u svijetu', a i biti jedan od aduta za kandidaturu Pariza za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine.

Planirano proširenje Roland Garrosa na okolna šumovita područja stajat će oko 400 milijuna eura, a 95 posto troškova pokrit će Francuski teniski savez. Radovi bi trebali biti dovršeni 2020. godine.