PRVI KORAK JE NAPRAVLJEN

Konačni obračun sa klubovima iz Superlige; nakon ove odluke jasno je da bogataši mogu zaboraviti na svoje natjecanje

26.04.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Italija je prva zemlja koja je donijela pravilo prema kojem klubovi koji zaigraju u nekoj ligi koju ne organizira Uefa, ne mogu više biti dio domaćih natjecanja

'Bomba' s Apeninskog poluotoka! Talijani su prvi krenuli u drastičan rat protiv nogometne Superlige koja je trebala okupiti bogate i privilegirane klubove. 'Anti-Superliga' pravilo je ono koje zabranjuje talijanskim prvoligašima sudjelovanje u natjecanjima koje ne organizira UEFA.

'Kada je u pitanju anti-Superliga pravilo, riječ je o tome da će oni koji žele sudjelovati u natjecanju koje ne odobravaju UEFA i FIFA izgubiti članstvo u talijanskom prvenstvu', rekao je Gabriele Gravina, predsjednik Nogometnog saveza Italije.

Da pojasnimo, od sljedeće sezone iz Serie A izbacuju se klubovi koji odu u novoosnovanu Superligu, a do sada se to nije moglo, jer nije bilo po zakonu. Podsjećamo, od talijanskih klubova u Superligi su završili Juventus, Inter i Milan. Milanski klubovi su pod pritiskom javnosti izašli iz nje, ali 'Stara dama' nije službeno završila s tim projektom. Ukoliko to ne napravi, bit će izbačena iz talijanskog prvenstva za sljedeću sezonu.

  • +11
Atalanta - Juventus 1:0 Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

'Zasad ne znam tko je istupio, a tko ostao u Superligi. Međutim, ovo pravilo će biti u postupku licenciranja za naredno prvenstvo. Ako netko želi igrati privatnu ligu, onda neće moći igrati nacionalnu.'

Inače, osnivači Superlige su i dalje namjeravali igrati domaća prvenstva, ali to više neće moći u Italiji, a očekuje se da će iste zakone donijeti i druge lige koje imaju klubove koji su željeli ili još uvijek jesu dio Superlige.

  • +3
Mural u Rimu - predsjednik Juventusa Andrea Agnelli Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI