SLUŽBENA POTVRDA

Konačna odluka jedne od najvećih: Sve bajke imaju kraj, a moja je završila, sada želim biti mama!

Špotakova i Kolak

Špotakova i Kolak

Izvor: Profimedia / Autor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u bacanju koplja Čehinja Barbora Špotakova (41) objavila je prekid karijere, dan kakon što je nastupila na finalu Dijamantne lige u Zurichu

'Sve bajke imaju kraj, a moja je završila vrlo lijepim, sretnim završetkom u obliku brončane medalje na Europskom prvenstvu u Münchenu ovog ljeta', kazala je Špotakova za Češki atletski savez.

'Moje mi je tijelo vrlo jasno dalo do znanja da je stvarno vrijeme da prestanem', dodala je dvostruka olimpijska pobjednica.

Špotakova je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, dok je u Rio de Janeiru 2016. osvojila broncu iza zlatne Hrvatice Sare Kolak i srebrne Južnoafrikanke Sunette Viljoen.

Čehinja je osvojila i tri zlatne (2008, 2011, 2017) i jednu srebrnu (2009) medalje na svjetskim prvenstvima, dok se na europskim prvenstvima četiri puta penjala na jednu od stepenica pobjedničkog postolja - ima jedno zlato (2014), srebro (2006) i dvije bronce (2010, 2022).

Na Svjetskom finalu u Stuttgartu 2008. godine bacila je još uvijek važeći svjetski rekord od 72.28m.

Barbora je i peterostruka osvajačica Dijamantne lige. Dominirala je najprestižnijom atletskom serijom 2010., 2012., 2014., 2015. i 2017. godine. Također je osvojila zlato na Univerzijadi 2005. u Izmiru u Turskoj, a ukupno je 15 puta bila prvakinja Češke u bacanju koplja.

Otkrila je i svoje životne planove.

'Prvo i najvažnije, sada želim biti mama. Dječaci imaju devet i četiri godine. Osjećam da me sada trebaju. Shvatila sam da me više veseli kada se oni bave sportom nego kada se ja bavim', poručila je.

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!