HT PRVA LIGA

Kompletira se 20. kolo; evo gdje možete gledati gostujuća iskušenja Hajduka i Osijeka

02.02.2020 u 09:19

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Varaždin dočekuje Hajduk (15), a Gorica je domaćin Osijeku (17.30)

Varaždin - Hajduk (15, Arenasport 3)

Nogometaši Hajduka će pod vodstvom novog trenera Igora Tudora danas od 15 sati na stadionu Anđelko Herjavec odigrati i prvu službenu utakmicu u 2020. godini. Bijeli gostuju u Varaždinu kod istoimenog domaćina u sklopu 20. kola HT Prve lige.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Pripremni period je uspješno završen, sada slijedi natjecateljski dio u kojem će, vjerujemo, hajdukovci implementirati i prezentirati sve ono dobro što su radili u proteklih mjesec dana.

'Veselim se utakmici u Varaždinu da vidimo kako će to izgledati u službenom dvoboju. Momci su bili fenomenalni u posljednjih mjesec dana, sve rade kako treba. Stalno su nova dokazivanja, novi dril, ali dobrim dijelom sam zadovoljan kako su radili i trenirali', poručio je Hajdukov strateg Igor Tudor na konferenciji za medije u najavi dvoboja.

  • +16
Nogometaši Hajduka odradili prvi trening pod vodstvom novog trenera Igora Tudora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije sezone i pol Domagoj Drožđek je prešao iz drugoligaša Varaždina u Lokomotivu. Tamo je stigao kao ponajbolji igrač Druge lige s 20 postignutih golova u 30 susreta. S tim prvoligaškim iskustvom trenutno je odlično pojačanje Varaždina, koji se za sada bori za ostanak u društvu najboljih. Na posudbu u Varaždin je stigao početkom priprema i upoznat je s kompletnom situacijom u momčadi.

'Godinu i pol uspješno igram Prvu ligu s Lokomotivom, a sada se nadam da ću s Varaždinom zajedničkim snagama ostvariti željeni cilj - ostanak u HT Prvoj ligi', rekao je Drožđek za evarazdin.hr.

'Nadam se da će, nakon nekoliko kola i nekoliko dobrih utakmica, naš cilji biti još i viši. Vidjet ćemo nakon nekoliko prvih utakmica za što smo sve spremni. Prvenstvo i pripremne utakmice su jako raziličiti ali s obzirom da je bilo golova optimist sam.Treba biti optimističan, nogomet se igra na pobjedu. Sve će se vidjeti već prvu utakmicu, mi idemo po bodove pa što bude', najavio je tako utakmicu 'ubojito' lijevo krilo Varaždina, Domagoj Drožđek..

Gorica - Osijek (17.30, Arenasport 3)

Gorica je ove sezone povrdila da sjajna lanjska izdanja Jakirovićeve momčadi u premijernom nasutpu među prvoligašima nisu bila slučajna. Ponovno se Gorica nameće kao lovac na europske pozicije, a to potvrđuje i činjenica da je u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica upisala tek jedan poraz. Nitko od nositelja igre nije napustio klub tijekom zime što je i jasan znak visokih ambicija klupskog managementa, piše dvoznak.com.

Jakirović je optimističan pred nastavkom sezone:

'Malo nam je nedostajalo da prošle godine sustignemo Osijek, ali što je tu je. To smo već davno analizirali i shvatili kako se dosta toga pitalo i suparnika. Činjenica je da s Osijekom do sada imamo pozitivne rezultate. U posljednjoj se našoj međusobnoj utakmici svašta događalo, ali izvukli smo pouke iz nje. Analizirali smo ih, kao i oni nas. Mislim kako nekakvih iznenađenja između momčadi nema i neće ih biti. Presuditi će individualna kvaliteta, neki individualni potez, prosuđena situacija u određenoj sekundi, a bliže uspjehu biti će ona momčad koja bude imala manje pogrešaka. Želi krenuti u drugi dio sezone s pozitivnim rezultatom, a to je za mene ostati neporažen.'

  • +15
Okupljanje igrača NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Zbog suspenzije susret s Osijekom mora propustiti Musa Muhammed, a pod znakom upitnika nastupi su lakše ozlijeđenih Ćelića i Maloče. Tijekom zime momčad su pojačali Špikić i Golubickas koji su se prema navodima trenera Jakirovića odlično uklopili u momčad.

Nije tajna da ambiciozni Osijekov predsjednik Meštrović želi drugo mjesto prvenstvene tablice i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, uostalom zbog toga su se tijekom jeseni uz klub povezivala neka poznata strana trenerska imena. Klub je odlučio na klupi povjerenje dati Kuleševiću, a to mu se za sada isplatilo jer se Osijek i dalje bori za trofej u Kupu, dok u prvenstvu za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje tek dva boda. U posljednje četiri utakmice prije zimske stanke Osijek je upisao tri pobjede, a za dobar rad kluba nagrada je stigla i tijekom zimskog prijelaznog roka ostvarivanjem rekordnog transfera Šutala u talijansku Atalantu.

Kulešević zna da ga čeka teška utakmica:

'Pred nama je zahtjevno gostovanje jer je Gorica prava natjecateljska momčad, moćna, brza i snažna s jakim pojedincima. Uostalom, dovoljno je reći kako smo posljednja dva puta tamo poraženi. Biti će to dobar test za ono što nas očekuje kasnije u veljači jer nam slijede tri derbija i vjerojatno susret polufinala Kupa. Zato će taj prvi korak u Velikoj Gorici biti vrlo važan. Ne mislim da će biti presudan za daljnji rasplet drugog dijela sezone, ali hvatanje pravog zaleta uvijek je dobro došlo.'

Prilikom najave susreta Kulešević je rekao kako će Osijek u nastavku sezone igrati s tri napadača budući da je taj segment momčadi ove zime ojačan povratkom Grezde. Zbog suspenzije će Kuleševiću protiv Gorice nedostajati Igor Silva kojeg će u ovoj utakmici započeti Todoroski, a nije na odmet napomenuti da kod gostiju probleme s ozljedama imaju veznjaci Žaper i Jugović.