šesti izbor trofeja nogometaš

Kome smeta da svi reprezentativci dođu zapljeskati najboljem hrvatskom igraču?

09.06.2018 u 18:35

Bionic
Reading

Hrvatski su reprezentativci nakon dvoboja protiv Senegala dobili dva dana slobodno, a novi susret s izbornikom Dalićem imaju u nedjelju u 23 sata u jednom zagrebačkom hotelu

A u istom tom hotelu, od 20 sati, po šesti će se put održati izbor najboljih nogometaša, u nekoliko kategorija, a koje organiziraju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i Sportske novosti.

Drugim riječima, nakon pet dosadašnjih grupnih dolazaka reprezentativaca, a koje su predvodili izbornici, pa čak i Igor Štimac, koji je u lipnju 2013. doživio domaći poraz od Škotske, ali ipak je smogao snage i doveo cijelu momčad na ovu nogometnu priredbu, ovo će biti prva ovakva svečanost bez reprezentacije u kompletnom sastavu.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Doduše, to ne znaći da će reprezentativci izostati, ali prema trenutno dostupnim informacijama, na HUNS-ovo proglašenje najboljih nogometaša stići će ih tek trećina. Svoj dolazak zasad su potvrdili Luka Modrić, Andrej Kramarić, Marko Pjaca, Mario Mandžukić, Filip Bradarić, Danijel Subašić... Očekuje se i dolazak izbornika Zlatka Dalića.

Naravno, to ne znači da se još netko neće pojaviti, ali dojam je da se ovu HUNS-ovu akciju 'miniralo' od strane Hrvatskog nogometnog saveza, koji je slično proglašenje odradio u četvrtak.

Međutim, kako u HUNS-u djeluje i Dario Šimić, jedini protukandidat Davoru Šukeru na nedavnim izborima za predsjedničko mjesto u HNS-u, dojam je da se taj animozitet sada prenosi i na igrače. Iste one za koje je Šuker u Osijeku tražio 'mir'.

'Pustimo Modrića i Lovrena da rade najbolje što znaju, a to je igrati nogomet. Pustimo institucije hrvatske države da rade svoj posao, HNS-u i predsjedniku da radi i vodi nogomet, navijačima da uživaju', izjavio je Šuker prije koji dan.

Pa kada je već sve zamolio da rade unutar svog sektora, onda je mogao podržati i HUNS-ovu akciju koja je istom tom Modriću već pet puta dosad dodijelila nagradu za najboljeg nogometaša godine i time se i osobno pokloniti najvećem hrvatskom nogometašu.

Osim toga, grupni dolazak te međusobna podrška mogli su samo stvoriti dodatni naboj, a kojeg svi željno očekujemo i u Rusiji. Ovako ostaje dojam da se zbog osobnih interesa stvara nova polarizacija i unosi nervoza. Pa čak i u redove reprezentacije.