JOŠ KOJI DAN DO ODLUKE...

Koliko bi Srni uopće bilo mudro ići u Barcelonu?

12.12.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Hoće li Darijo Srna u ponedjeljak odigrati posljednji veliki ukrajinski derbi, jer snage će odmjeriti Šahtar i kijevski Dinamo, ili će prihvatiti ponudu Barcelone i preseliti se u katalonsku prijestolnicu?

Iskreno, mislimo da u ovom trenutku ni sâm Dario Srna ne zna bi li prihvatio ponudu ili ne. Jer životno iskustvo, odnos prema klubu u kojem je stekao status živuće legende i zaradio za miran život izazivaju zahvalnost i lojalnost.

S tom se mišlju legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije nakon Eura oprostio od najdražeg dresa, jer želio je ostaviti još nešto snage za sezonu, dvije ili tri na najvišem nivou u klubu koji mu je od 2003. godine postao drugi dom.

Naravno, Barcelona je velik izazov, zbog kojeg bi mnogi igrači i pješice otišli s drugog kraja svijeta. I sigurno da i u Srni živi taj crv sumnje ili, bolje rečeno, želja za igranjem u tako velikom klubu.

No, opet, on je dovoljno mudar i iskusan te svjestan da bi možda u sljedećem periodu dobio priliku igrati u Barceloni, s obzirom na to da su očito Katalonci promašili u izboru igrača na toj poziciji, ali jednako tako smo sigurni da će već u prvoj sljedećoj prilici Barcelona tražiti mlađeg igrača, na kojeg će moći računati u sljedećih pet, šest sezona.

A onda bi Srna postao rezerva, što mu se u periodu u kojem još želi nositi dres 'rudara' sigurno ne bi dogodilo.

Ono što je dodatni Barcelonin minus u cijeloj ovoj priči jest to što su Katalonci već odavno mogli dovesti Srnu, ali i to što ovaj zadnji pokušaj realizacije transfera traje predugo. Da su ga baš tako očajno željeli, već bi on nosio Barcelonin dres.

I što sad - izabrati šest mjeseci 'glamura' za, sigurni smo, manju plaću ili ostati tamo gdje te cijene i vole, pitanje je koje će još koji dan proganjati Srnu. Jer ni jedna ni druga strana neće još dugo moći živjeti u neizvjesnosti.