ČEKA SE ŽDRIJEB

Koji je najteži, a koji najlakši put do Eura 2016.?

22.02.2014 u 14:03

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju će saznati imena suparnika u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo što će se 2016. godine održati u Francuskoj. Ždrijeb će se održati u nedjelju u podne u Nici

U francuskoj Nici s početkom u 12 sati održat će se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. To prvenstvo bit će i prvo na kojem će nastupiti 24 reprezentacije.

U europskim kvalifikacijama nastupit će 53 reprezentacije, a Hrvatska je smještena u drugu jakosnu skupinu zajedno s Ukrajinom, Švedskom, Danskom, Švicarskom, Belgijom, Češkom, Mađarskom i Irskom.
Osam skupina imat će po šest reprezentacija, dok će u jednoj biti pet, a dvije prvoplasirane te najbolja trećeplasirana reprezentacija izborit će direktan nastup u Francuskoj, dok će ostale trećeplasirane igrati dodatne kvalifikacije.


U prvoj jakosnoj skupini nalaze se Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Grčka, Rusija i Bosna i Hercegovina, što znači da bi iz te skupine najlakši protivnik Kovačevim izabranicima bila susjedna Bosna, a najteži protivnici bi nam mogli biti Španjolska ili Njemačka, iz treće jakosne skupine protivnik po mjeri bi bio Izrael, možda čak i Rumunjska, iz četvrtog Latvija ili Estonija, iz petog Litva, dok iz šestog San Marino.

Nekako najteža skupina mogla bi biti ona u kojoj bi se Hrvatska našla sa Španjolskom ili Njemačkom, Srbijom ili Poljskom, Crnom Gorom, i Kazahstanom.
Kako god bilo, pred Hrvatskom su reprezentacijom novi izazovi.

Jakosne skupine:

Prva skupina: Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Grčka, Rusija i Bosna i Hercegovina
Druga skupina: Ukrajina, Hrvatska, Švedska, Danska, Švicarska, Belgija, Češka, Mađarska i Irska
Treća skupina: Srbija, Turska, Slovenija, Izrael, Norveška, Slovačka, Rumunjska, Austrija i Poljska
Četvrta skupina: Crna Gora, Armenija, Škotska, Finska, Latvija, Wales, Bugarska, Estonija, Bjelorusija
Peta skupina: Island, Sjeverna Irska, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija i Cipar
Šesta skupina: Andora, Farski otoci, Gibraltar, Kazahstan, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, San Marino