PITAMO VAS

Koji hrvatski klubovi će proći dalje u Europi, a koji sigurno ispadaju?

16.08.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Hrvatski klubovi u prvim su utakmicama europskih natjecanja ostvarili polovičan rezultat: Rijeka je pobijedila na Farskim otocima, Hajduk odigrao neriješeno protiv PAOK-a, a Osijek i Dinamo doživjeli neugodne poraze. Uoči uzvratnih utakmica pitamo vas kakve su im šanse za prolazak

Podsjetimo, prošlog četvrtka tri su hrvatska kluba nastupila u Konferencijskoj ligi.

Pobjedu je ostvarila jedino Rijeka: unatoč nešto lošijem startu, uspjela je pobijediti B36 Torshavn s Farskih otoka s 3:1, pa bi uzvrat na Rujevici (četvrtak, 20.15, prijenos na kanalu MaxSport/MAXtv) trebao biti tek formalnost.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Splitski Hajduk ispromašivao se protiv PAOK-a i nije uspio kapitalizirati znatno bolju igru, a uzvrat u Solunu (četvrtak, 19.30, prijenos na HRT2) bit će posebno težak jer je, baš kao i u slučaju utakmice AEK-a i Dinama, dolazak gostujućih navijača u Grčku zabranila UEFA.

Navijači Hajduka u Solunu neće moći ovako defilirati Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović / tportal.hr

Osijek je doživio debakl protiv turskog Adanaspora i nakon poraza 1:5 samo teoretske šanse drže ga u igri za prolazak, no uz podršku navijača na novoj Opus Areni (četvrtak, 20 sati, prijenos na MaxSportu/MAXtv), gdje zasad imaju stopostotni učinak, nadaju se čudu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je u trećem pretkolu Lige prvaka nakon burne uvertire i ubojstva navijača AEK-a, koje već danima podiže tenzije, a zbog čega je prva utakmica u Ateni odgođena za subotu te će biti uzvratna, doživio bolan poraz od grčkog prvaka 1:2.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Unatoč lošoj atmosferi, kako prije, tako i nakon prve utakmice, navijači Modrih ipak se potajno nadaju prolasku u Ateni (subota 19.8. u 20.45). Ako i ne prođu, sigurno idu u Konferencijsku ligu, a mogu završiti i u Europskoj ligi, u kojoj će se za plasman u grupnu fazu boriti protiv praške Sparte.

Pitamo vas za procjenu šansi hrvatskih klubova u Europi uoči uzvratnih utakmica: