TRANSFER U MAGLI

Koeman odlučan: Lovren ove riječi jako nije želio čuti...

12.07.2014 u 09:35

Bionic
Reading

Southamptonov menadžer Ronald Koeman odlučan je u namjeri da zadrži hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena u klubu

Iako su ovog ljeta redove 'svetaca' već napustili Rickie Lambert, Adam Lallana i Luke Shaw, Koeman vjeruje da neće biti novih odlazaka. Najviše se u kontekstu mogućih transfera još spominju imena Lovrena i Morgana Schneiderlina, ali nizozemski strateg želi pojačati klub, a ne dopustiti novo rasipanje kvalitete.

'Znao sam za Lamberta, Lallanu i Shawa, ali nakon toga sam rekao: 'Ok, mi nismo prodavački klub i želimo zadržati postojeće igrače i dovesti nove'. Nastavit ćemo sa Southamptonovom filozofijom što znači da volimo dovoditi mlade igrače i nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone. Prošla je sezona bila fantastična i dalje imamo ambiciju ići prema naprijed,' rekao je Koeman.

Ranije ovog tjedna Lovren je izrazio ljutnju što ga Southampton nije informirao o Liverpoolovoj ponudi, a upravo se na njegov status Koeman posebno osvrnuo.

'Razgovarao sam s Dejanom dva puta i on je bio vrlo jasan o svojoj situciji. Ja sam novi menadžer i želim zadržati sve dobre igrače. Želim zadržati Dejana jer je on važan igrač za momčad. Moramo napraviti ono što je najbolje za klub. On ima ugovor i mora se vratiti ove nedjelje, ali ne znam što će se dogoditi nakon toga.'


Lovren je u razgovoru za Sportske novosti nedavno izrazio nezadovoljstvo rasprodajom najboljih igrača u Southamptonu, kao i činjenicom da ga u klubu nisu informirali da su na stolu imali Liverpoolovu ponudu. Isto je tako dodao da je mislima već u Liverpoolu, što se nikako nije svidjelo Koemanu.

'To je nogomet i ima puno promjena, ali prije svega želimo te informacije zadržati u klubu, a ne dijeliti ih s medijima. To nije bila dobra strana ove priče. Nisam bio sretan s njegovim komentarima u medijima. To nije bilo dobro za klub, za ostale igrače i za njega samoga i razgovarat ćemo o tome da li ga kazniti ili ne.'

Što se tiče defenzivnog veznjaka Schneiderlina, koji je na Mundijalu branio boje francuske reprezentacije, a koji se često spominje u kontekstu mogućeg transfera u Arsenal, Koeman je rekao:

'Nemamo ponuda za Schneiderlina. On je Southamptonov igrač i ostat će Southamptonov igrač.'