SOLIDNI REZULTATI

Kodriću najbrži krug utrke, 4. i 13. mjesto u Francuskoj

20.05.2015 u 17:29

Bionic
Reading

Martin Kodrić je prošlog vikenda nastupio na drugom ovogodišnjem natjecanju serije Formule Renault 2.0 ALPS, gdje je ostvario solidne rezultate

U kvalifikacijama za prvu utrku Martin je osvojio petu startnu poziciju. U samoj utrci se uspio probiti do, s jedne strane odličnog, s druge nezahvalnog, četvrtog mjesta, tik do podija. U prvoj utrci u Pau je slavio Francuz Hubert ispred Rusa Isaakyana i sunarodnjaka Gacheta .

U kvalifikacijama za drugu utrku je ponovo izborio petu startnu poziciju. Odličnim startom odmah se probio za jedno mjesto naprijed. Nakon nekoliko krugova na stazu je ušao sigurnosni automobil. Nakon ponovnog starta utrke Martin je na kočenju blokirao kotače i izvrtio se na stazi. Budući da se radi o uličnoj utrci s uskom stazom i cestovnim rubnjacima, morao je propustiti sve vozače da prođu i zatim krenuo u lov, sa zaostatkom od 9 sekundi za vozačem ispred sebe. Loveći bolide ispred sebe odvozio je najbrži krug utrke, što je hvale vrijedan uspjeh, a utrku je završio na 13. mjestu.

Još jednu pobjedu je ostvario Francuz Hubert, drugo mjesto Britanac Hughes, a treće Francuz Vaxiviere, vozač u seriji Formule Renault 3.5.

'Zadovoljan sam, iako sam pogreškom izgubio odličnu poziciju s početka utrke. Bio sam brz i po kiši i po suhom. Da sam odvozio najbrži krug nisam bio svjestan, dok mi po završetku utrke dečki iz momčadi nisu pokazali vremena. Kamo sreće da sam drugi sektor u kvalifikacijama vozio kao u utrci, najvjerojatnije bih imao pole position . Ali Pau je definitivno moja staza i iako smo slobodni trening vozili po jakoj kiši, nakon incidenta u Motorlandu nisam osjećao strah. Jedva čekam sljedeći nastup u Eurocupu, na kojem ću doduše morati odraditi kaznu iz Motorlanda,' izjavio je Kodrić koji je u Aragonu izazvao težak sudar pod sigurnosnim automobilom.

Sljedeći Martinov nastup je 30. i 31. svibnja u seriji Eurocup Formula Renault 2.0 u Belgiji, na stazi Spa Francorchamps.