razumljiva odluka

Klubovima dali zeleno svjetlo za rezanje plaća; hoće li netko Bilića i igrače uopće pitati za mišljenje?

14.04.2020 u 21:48

Bionic
Reading

Engleska nogometna liga (EFL) pristala je na kompromisnu ponudu Udruge profesionalnih nogometaša (PFA) dopustivši klubovima da igračima umanje plaće za travanj do 25 posto zbog izbijanja pandemije izazvane koronavirusom, objavljeno je u utorak.

U Engleskoj su ligaška natjecanja zaustavljena 13. ožujka, a nekolicina klubova je na neplaćeni odmor poslala zaposlenike koji nisu vezani za igrački sektor. Stoga su i igrači odlučili prihvatiti dio tereta financijske krize izazvane pandemijom COVID-19 od koje je oboljelo gotovo dva milijuna ljudi širom svijeta, a preminulo ih je više od 119.000.

'Kako bi se razriješilo goruće pitanje isplate plaća, EFL preporuča klubovima da s igračima pregovaraju samo o primanjima za travanj. Postignut je kompromis između EFL-a i PFA-a da klubovi mogu umanjiti plaće za maksimalno 25 posto', stoji u službenom priopćenju.

Organizacija koja vodi tri ligaška natjecanja ispod Premier lige (Championship, League One i League Two) dodala je kako se ova mjera odnosi samo na igrače koji zarađuju više od 2.500 funti mjesečno te da nijednom igraču plaća ne smije biti smanjena ispod tog iznosa.