SPURSI DOBILI REDSE 2:1

Klopp na rubu očaja; dva crvena kartona, poništen čisti gol i za kraj - autogol

30.09.2023 u 20:48

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama u dramatičnoj su utakmici sedmog kola engleske Premier lige pobijedili na domaćem terenu Liverpool 2:1, golom u šestoj minuti sudačke nadoknade i uz dvojicu igrača više.

U otvorenoj utakmici puno toga se događalo u prvom poluvremenu, s tim da je već u 26. minuti Liverpool ostao s igračem manje nakon isključenja Jonesa. Takav odnos snaga Tottenham je iskoristio točno deset minuta kasnije kada je lijepu akciju pogotkom okončao Heung Min Son za 1:0 Tottenhama.

Inače, nekoliko minuta ranije Liverpool je zabio pogodak, strijelac je bio Diaz, ali ga je VAR poništio zbog minimalnog zaleđa.

Ni igrač manje ni primljeni pogodak nisu omeli Liverpool koji je u nadoknadi izjednačio, a spretno je za 1:1 zabio Gakpo.

U 69. minuti Liverpool je ostao bez još jednog igrača, jedan za drugim žuti karton je dobio Diogo Jota i unatoč samo devetorici na travnjaku Liverpool je sve do 90+6 minute čuvao bod i 1:1, ali je tada pokleknuo. Slomio ga je njegov igrač, Matip je pogodio vlastitu mrežu za 2:1 Tottenhama.

  • +17
Tottenham - Liverpool (7. kolo Premier lige) Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveće iznenađenje sedmog kola engleske Premier lige je raniji poraz Manchester Cityja, nogometaši Wolverhamptona pred svojim su navijačima slavili 2:1. City je time upisao drugi poraz u nizu i drugi poraz ovog tjedna. Prije nekoliko dana je poražen kod Newcastlea 0:1 u susretu Liga kupa. Isto tako, do ovog poraza imao je savršenih šest pobjeda u šest ligaških utakmica.

Wolverhampton je poveo u 13. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio Ruben Dias. Izjednačio je City u 58. minuti kada je za 1:1 zabio Argentinac Julian Alvarez, ali kratko su gosti uživali na mogućem putu prema preokretu. U 66. minuti je južnokorejski nogometaš Hee-Chan pogodio za 2:1 nakon nekoliko pogrešaka u nizu gostujuće obrane.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za goste iz Manchestera do 65. minute, dok je Joško Gvardiol tijekom cijele utakmice ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

U ovom kolu je izgubio i drugi mančesterski klub. Crystal Palace je na Old Traffordu slavio 1:0 odličnim volej udarcem Andersena u 25. minuti. Inače, ovog tjedna su na istom mjestu ovi klubovi igrali dvoboj Liga kupa i tada je Manchester United bio uvjerljiv uz pobjedu 3:0.

Arsenal je vrlo jednostavno slomio Bournemouth u gostima gdje je pobijedio 3:0. Nakon prvih 45 minuta Arsenal je imao dva gola prednosti nakon pogodaka Sake u 17. i Odegaarda iz jedanaesterca u 44. minuti. U nastavku, iz novog jedanaesterca, za 3-0 je gol dao Havertz, dok je sve zaključeno kada je White u nadoknadi postavio konačnih 4-0. Ovom pobjedom Arsenal je došao na drugo mjesto ljestvice, bod iza Manchester Cityja.

Newcastle je pobijedio Burnley 2:0 golovima Almirona u prvom i Isaka s bijele točke u drugom poluvremenu, dok je premijernu pobjedu u sezoni upisao novi prvoligaš Luton koji je slavio kod Evertona 2:1. Strijelci za veliko slavlje Lutona bili su Lockyer i Morris.

U prvom dvoboju 7. kola nogometaši Aston Ville su ostvarili uvjerljivu domaću pobjedu, svladali su Brighton 6:1.

Vrlo brzo je sve bilo riješeno, a igrač utakmice Oliver Watkins postigao je dva rana pogotka, u 14. i 21. minuti, čime je ogled potpuno usmjeren na stranu domaćina. Do kraja susreta za domaći sastav još su zabijali Ramsey, Douglas Luiz, još jednom Watkins, dok je vlastitu mrežu pogodio Estupinan. Jedini strijelac na drugoj strani bio je Ansu Fati.

Ove dvije momčadi sada imaju istovjetnih pet pobjeda i dva poraza te se nalaze na trećem, odnosno, četvrtom mjestu ljestvice.

Standings provided by Sofascore