CRVENA REKONSTRUKCIJA

Klopp kupio mladog Srbina, vođa obrane stiže 'na poklon'

21.12.2015 u 15:00

Bionic
Reading

Liverpool je u tišini već počeo pripremati zimski prijelazni rok, prvi u eri novog trenera Jürgena Kloppa

Liverpool je u rezultatskim problemima, a Jürgen Klopp tek na početku svog mandata na Anfieldu. Tijekom zimskog prijelaznog roka počet će graditi momčad po svom ukusu. Službenih informacija nema, no čini se da su prva dva imena već gotovo riješena stvar.

Iz Crvene Zvezde dolazi Marko Grujić. Klopp je procijenio da mu 19-godišnji veznjak treba i uspio uvjeriti vlasnike da mu odobre 6 milijuna eura, a u Zvezdi to dočekali kao drugi rođendan kluba jer im novac nasušno treba. Mladića u nastavku tjedna očekuju na liječničkom pregledu u gradu Beatlesa, a momčadi će se priključiti tijekom ljeta nakon kraja sezone.

Drugi dodatak je Joel Matip. Sjajni stoper Schalkea i kamerunske reprezentacije odrađuje posljednju godinu ugovora i čvrst je u odluci da napusti klub. Odbija novi ugovor a njemački Bild tvrdi da je razlog upravo želja za radom s Kloppom na Anfieldu. Ukoliko je ta informacija točna ostaje dilema: hoće li Matipa dovesti tijekom ljeta besplatno, ili tijekom zime uz određenu odštetu. Obzirom na zdravstevnu situaciju Liverpoolove zadnje linije, treba mu odmah.