ZA PODIVLJATI

Klopp još nikad nije ovako izvrijeđao suce, a sada mu se Premier liga ispričava

01.10.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama u dramatičnoj su utakmici sedmog kola engleske Premier lige pobijedili na domaćem terenu Liverpool 2:1, a gol za pobjedu Spursa zapravio je bio autogol, i to u šestoj minuti sudačke nadoknade. Osim toga, Redsi su igrali s devet igrača, a poništen im je i regularan gol

U otvorenoj utakmici puno toga se događalo u prvom poluvremenu, s tim da je već u 26. minuti Liverpool ostao s igračem manje nakon isključenja Jonesa. Takav odnos snaga Tottenham je iskoristio točno deset minuta kasnije kada je lijepu akciju pogotkom okončao Heung Min Son za 1:0 Tottenhama.

Inače, nekoliko minuta ranije Liverpool je zabio pogodak, ali ga je VAR poništio. Salah je fantastično proigrao Luisa Diaza koji je izašao sam pred Vicarija i zabio, ali je linijski sudac označio zaleđe. Glavni sudac Simon Hooper bio je u kratkoj komunikaciji s VAR i onda je signalizirao da se gol neće priznati.

Sakdalozna odluka, odnosno postupak da se ne povlače linije, iako je bilo i golim okom evidentno da zaleđa nema, poslije je dobila svoj nastavak. Naime, potom se službenim priopćenjem oglasila sudačka organizacija Premier lige (PGMOL)

'Sudačka organizacija svjesna je velike pogreške koja se dogodila na utakmici. Diazov gol poništen je signaliziranjem zaleđa sudaca, što je bila evidentna pogreška i gol je trebao biti priznat. No, VAR nije intervenirao. PGMOL će analizirati kako je došlo do takve pogreške te će kontaktirati Liverpool i priznati grešku', stoji u službenom priopćenju.

  • +17
Tottenham - Liverpool (7. kolo Premier lige) Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ni igrač manje ni primljeni pogodak nisu omeli Liverpool koji je u nadoknadi izjednačio, a spretno je za 1:1 zabio Gakpo.

U 69. minuti Liverpool je ostao bez još jednog igrača, jedan za drugim žuti karton je dobio Diogo Jota i unatoč samo devetorici na travnjaku Liverpool je sve do 90'+6 minute čuvao bod i 1:1, ali je tada pokleknuo. Slomio ga je njegov igrač, Matip je pogodio vlastitu mrežu za 2:1 Tottenhama.

Naravno, nakon takve utakmice, jasno je ogorčenje Jürgena Kloppa.

'Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudačke odluke, jest rezultat',  poentirao je Nijemac. Sad ćemo vidjeti hoće li ga zbog ove izjave kazniti iz Premier lige. Jer za ovaj svoj iskaz dobio je poptuno pravo i od službenih tijela natjecanja.

I samo usput, Liverpool je u slučaju pobjede mogao preuzeti vrh tablice.

Standings provided by Sofascore