'kauboji' kao glineni golubovi

Kladionice 'pokopale' hrvatske rukometaše uoči večerašnje utakmice s Dancima; baš nitko ne vjeruje u iznenađenje...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.01.2023 14:25
  • Objavljeno 19.01.2023 u 14:09
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras (20.30 sati, RTL) igra utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv Danske. 'Kaubojima' treba pobjeda kako bi, barem teoretski, ostali u kombinacijama za plasman u četvrtfinale. No, kladionice su nemilosrdne, našim rukometašima ne daju ni trunku šanse

Večeras (20.30 sati, RTL) je za hrvatske rukometaše na rasporedu utakmica iz još jednog serijala 'biti ili ne biti', pobjeda protiv Danske ostavlja 'kauboje' u barem teoretskim šansama za plasman u četvrtfinale SP-a. Poraz nas pak baca daleko od Olimpijskih igara i kruga najboljih svjetskih reprezentacija.

Realnost je takva da nam statistika nikako ne ide u prilog, Danci su aktualni dvostruki svjetski prvaci, doslovno su se prošetali svojom skupinom i sad odmorni dočekuju 'kauboje' u švedskom Malmöu gdje će imati glasnu podršku s tribina.

Hrvatska? Sramotni poraz od Egipta na samom startu SP-a dotukao je 'kauboje', razotkrivene su sve slabosti naše reprezentacije pa ni očekivane pobjede 'kauboja' protiv SAD-a i Maroka ne daju razloga za optimizam.

Istina je da dok se igra postoje i šanse, ali one su - ako je suditi prema koeficijentima koje nude kladionice - za Hrvatsku večeras minimalne.

'Kaubojima' kladionice daju šanse kao i glinenim golubovima kad su na streljani braća Anton i Josip Glasnović ili Giovanni Cernogoraz. Dakle, minimalne ili još i manje...

  • +33
Hrvatska - SAD, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Tako kladionice nude koeficijent na pobjedu Danske u rasponu od samo 1.10 do 1.15. To je 'zicer nad zicerima' koji ne donosi nikakvu zaradu (na 10 uloženih eura dobili bi 11.5 eura minus porez i manipulativni troškovi pa bi konačna zarada bila - 80 centi!).

S druge strane, pobjeda Hrvatske bi za kladionice bila više nego iznenađujuća pa je koeficijent na takav ishod večerašnjeg sraza u rasponu od 12 do čak 14!

Dakle, kad bi uplatili 10 eura na pobjedu Hrvatske, a ona se stvarno i dogodi, zaradili bi bila 140 eura (na koeficijent 14!), umanjena za porez i manipulativne troškove isplata bi iznosila oko 120 eura. Pa, još stignete uplatiti ako ste 'nanjušili' iznenađenje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal