tko riskira, profitira

Kladionice brutalno podcjenjuju 'vatrene', nitko ne vjeruje da Hrvatska može pobijediti Španjolsku; sad je vrijeme da oni najhrabriji nešto i zarade

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 28.06.2021 15:15
  • Objavljeno 28.06.2021 u 15:00
Bionic
Reading

Hrvatska večeras od 18 sati u Kopenhagenu na Parken stadionu igra osminu finala Europskog prvenstva protiv Španjolske. 'Vatreni' su ostali bez Ivana Perišića zbog zaraze koronavirusom te Dejana Lovrena zbog kartona, a to je - čini se - jedan od glavnih razloga da kladionice vide Španjolce kao ogromne favorite u ovom susretu

Na Fifinoj ljestvici najuspješnijih reprezentacija Španjolci su na šestom mjestu, Hrvatska je 11. Dakle, nominalno je 'furija' dvostruko bolja od 'vatrenih'. I da istina je da izabranici Zlatka Dalića nisu baš najbolje krenuli na ovom Euru, ali nisu ni Španjolci briljirali.

Uz sve to, 'vatreni' će za ovaj susret osmine finala biti oslabljeni za dva izuzetno važna igrača. Zbog zaraze koronavirusom otpao je naš najbolji strijelac na ovom Euru Ivan Perišić, a nema ni 'zapovjednika obrane' Dejana Lovrena zbog kartona. I da, velik je to hendikep za naše 'vatrene', a čini se kako su kladionice uvjerene da Hrvatska večeras u Kopenhagenu jednostavno nema šanse protiv Španjolaca!

Da, sve su kladionice brutalno podcijenile Hrvatsku, niti jedna ne vjeruje u pobjedu Dalićevih izabranika, a Španjolci su - barem za njih - apsolutni favoriti.

Tako je koeficijent na pobjedu 'furije' od 1.70 do 1.80, remi nakon 90 minuta je od 3.50 do 3.80, a pobjeda Hrvatske će onima koji se odluče staviti novac na 'vatrene' (i ako naši 'vatreni' pobijede!) donijeti lijepu zaradu. Naime, kladionice su na pobjedu Hrvatske ponudile koeficijent od 5.80 pa čak do 6.50!

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dakle, oni najhrabriji bi, ako Hrvatska pobijedi, mogli zaraditi i do šest puta od uložene cifre! Za one hrabrije ovo je fantastična prilika, jer tko riskira, taj i profitira. A nije da su Španjolci baš toliko jači i bolji. Igra se jedna utakmica, sve je moguće... Uz to je koeficijent da će u četvrtfinale proći Španjolci samo 1.35, dok isti na Hrvatsku iznosi 3.50!

Nije nevažno spomenuti kako je Hrvatska u posljednja tri službena susreta čak dva puta pobijedila Španjolce! Prvo 2016. godine na Euru 2:1, potom i u uzvratu Lige nacija u studenom 2018. godine kad je bilo 3:2 za 'vatrene'. Između te dvije pobjede 'furija' se iskalila na izabranicima Zlatka Dalića, u rujnu 2018. godine u 2. kolu Lige nacija Hrvatska je doživjela jedan od najtežih poraza, u Elcheu je bilo čak 6:0 za Španjolsku.

  • +17
Slovačka - Španjolska, nogomet, Euro, 23.6.2021. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz / POOL

Uz sve to kladionice ne vjeruju ni u to da će netko od naših zabiti gol 'furiji', koeficijent da će to učiniti Modrić, Vlašić ili Petković je čak 5, a da će ga zabiti Kovačić ili Kramarič - 6! Više vjeruju Španjolcima, koeficijent da će gol zabiti Morata ili Moreno je samo 2.70, a daće ga zabiti Dani Olmo je - 4!

Baš čudno, kladionice se ponašaju kao da su Španjolci nogometni vanzemaljci, a naši potpuni početnici. Nadamo se da će ih Luka Modrić i ostali 'vatreni' večeras demantirati na terenu...

Za kraj, ako se želite kladiti na pobjednika ovog Eura. Prvi je favorit i dalje Francuska, na 'tricolore' je koeficijent 5. Belgija i Engleska su na 6.50, Njemačka je na 7, a Španjolska 8.50. Hrvatska? Koeficijent da će 'vatreni' osvojiti Euro u ovom je trenutku 65, još stignete uplatiti