DAVIS CUP

Kiša zaustavila Ćorića i hrvatsko izjenačenje

18.09.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Nakon prvog, ali nepotpunog dana u susretu Brazila i Hrvatske u Costão do Santinhu domaćin vodi sa 1:0.

Nepotpunog stoga što je dvoboj João SouzaBorna Ćorić prekinut zbog kiše, i to u trenutku kad je Ćorić bio vrlo blizu pobjedi, te time i osvajanju boda kojim bi Hrvatska izjednačila omjer na 1:1. U trenutku kad je dvoboj prekinut vodio je 6:4, 7:6, 4:1, a kako je igralište u tren oka bilo poplavljeno zbog obilne kiše nije bilo mogućnosti da se meč dovrši u petak. Nastavak je u subotu u 10 sati po lokalnom vremenu (15 po srednjoeuropskom), a okršaj parova Melo, Soares – Dodig, Škugor zakazan je za ne prije 11 (16) sati.

U prvom meču dana bod Brazilu donio je najbolje rangirani igrač (30.) od svih sudionika ovog susreta, Thomaz Bellucci, koji je sa 6:1, 6:4, 3:6, 6:4 svladao Matu Delića. Bilo je tu prostora i za bolji Delićev rezultat, unatoč velikoj razlici u plasmanu na rang listi (Delić je 499.), pogotovo u četvrtom setu u kojem je vodio 4:2. Ipak, do preokreta nije došlo.

'Da nisam ušao ovako nervozno i nesigurno u meč možda bi otišao na moju stranu. No to je normalno, kad nemam puno odigranih mečeva ove godine, pa time i pobjeda. To tako biva. Pokušao sam pronaći rješenje da ostanem u meču i pokušam se vratiti. Dobro sam odigrao treći set, imao 'break' prednosti u četvrtom. No Bellucci je iskoristio moj pad fizičke spreme i pobijedio', rekao je Delić i dodao:

'Nisam želio pokazati taj pad, osjetio sam ga kod 4:2 u četvrtom setu. Stalno je radio pritisak na moj servis i uvijek sam gubio prva dva poena koji su bitni da se oslobodite na servisu. On je vrhunski igrač koji iskorištava šanse koje dobije'.

U nedjeljnim pojedinačnim okršajima Delić je prijavljen kao suparnik Souzi. Dođe li do tog okršaja hoće li biti snage?

'Spreman sam za nedjelju, to nije problem. Imam subotu za odmor i naravno da ću dati sve od sebe. Izbornik Krajan je tu da odluči tko će igrati u nedjelju, napravit će najbolje da izborimo Svjetsku skupinu'.

Ćorić je protiv vrlo čvrstog Souze imao zahtjevnu zadaću, no pokazao je da je bolji igrač. Brazilac je odličnim prvim servisom zadavao problema prvom hrvatskom reketu, a dodatno je u jednom trenu i zapalio atmosferu podižući publiku prije nego što je Ćorić trebao servirati. Hrvatski tenisač nije ostao dužan, ponovivši pokret nakon što je poveo 2:0 u setovima. Već na početku trećeg napravio je novi 'break', no nije stigao dovršiti posao: u šestom gemu se naglo smračilo, zbog čega je meč prekinut na tri minute, a kad se svjetlo pojačalo i kad je odlučeno da se nastavi spustio se prolom oblaka i nastavak je prebačen za subotu.

BRAZIL – HRVATSKA 1:0
Thomaz Bellucci – Mate Delić 6:1, 6:4, 3:6, 6:4
João Souza – Borna Ćorić 4:6, 6:7 (5), 1:4, prekid zbog kiše.