LOŠE ZA JELAVIĆA?

Kinezi 'ne pitaju pošto': Oteli napadača Arsenalu i Unitedu

03.02.2016 u 09:50

Bionic
Reading

Kolumbijski napadač Jackson Martinez prešao je iz Atletico Madrida u kineski Guangzhou Evergrande za 42 milijuna eura, što je novi azijski nogometni rekord

Atletico je Martineza prošle godine doveo iz portugalskog Porta gdje je u tri sezone u 133 utakmice zabio 92 golova. U Španjolskoj je Martinez u 15 utakmica zabio dva gola. Trener aktualnog azijskog prvaka Guangzhou Evergrande je bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari.

Simeone je želio prodati Martineza, ali držao je cijenu i nije paničario. Arsenal i Manchester United su pregovarali oko njegovog dolaska, no nisu nudili dovoljno i povukli su se odlažući posao za ljeto... Guangzhou je to spriječio s '42 milijuna razloga'. Mogao bi ovaj transfer biti loša vijest i za Nikicu Jelavića koji je također bio na popisu Scolarijevih želja ove zime, no dolazak Martineza sve mijenja.


Dosadašnji rekord u transferima u Kini držao je brazilski veznjak Ramires koji je u Jiangsu Suning došao iz Chelsea za 28 milijuna eura. Ogroman priljev kapitala u kineski nogomet preko noći ih je platežno približio europskim milijarderima i Kinezi bi u vrlo kratkom roku mogli imati jako, jako dobru ligu.