REALAN ISHOD

Kiel prejak, Zagreb ispao iz Europe

04.04.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba CO nisu uspjeli izbaciti najatraktivniju momčad svijeta i plasirati se u polufinale Lige prvaka. Iako su u Njemačku donijeli 28:28 iz prvog susreta, Kiel im nije pružio pravu priliku

Zagrebaši su pred više od 10 tisuća gledatelja na krajnjem sjeveru Njemačke poveli samo jednom, no ostavili su dojam odličnog i vrlo hrabrog sastava, koji je jednostavno imao peh u ždrijebu.

Na vodstvo gostiju 2:3 Kiel je uzvratio serijom 4:0 i do kraja susreta bez većih turbulencija održavao sigurnu prednost. U prvom poluvremenu Nijemci su letjeli na krilima Kleina koji je u prvih 30 minuta, uglavnom iz kontri, zabio šest golova, a vrlo dobru podršku imao je u Jichi koji je dodao četiri. Minutu prije odmora Kiel je došao do svog najvećeg vodstva od 17:10 i ostatak susreta bio je praktički odrađivanje posla.

Zagreb je skupo prodao kožu, u drugom poluvremenu, kao i u Zagrebu, briljirao je Tonči Valčić, koji je zabio četiri od prvih sedam golova našeg predstavnika u nastavku i rezultat je u 41. minuti smanjen na 21:18. Tada je Karabatić zabio svoj prvi gol na susretu i zaustavio seriju.

Druga prilika došla je nakon dva vezana gola Lazarova, koji je postavio 24:21. Škof je nakon obrane gurnuo Vukića u kontru, no Omeyer ga je pročitao i Andersson je iz rekontre otklonio posljednje dileme.

Do kraja susreta Zagreb je održavao pristojnu razliku i konačnim rezultatom 31:27 (17:11) doživio prvi gostujući poraz u posljednjem nastupu u Ligi prvaka ove sezone.

Među Zagrebovim igračima najučinkovitiji su bili Lazarov sa 7(4) golova, a pratili su ga Tonči Valčić s pet i Domagoj Duvnjak s četiri gola. Pobjednike su predvodili Klein i Jicha sa po šest golova i Ahlm s golom manje.