ufc u abu dhabiju

Khabib Nurmagomedov gušenjem stigao do 28. pobjede te dokazao da je najveći borac današnjice

07.09.2019 u 22:45

Bionic
Reading

Ove subote borilački spektaklu u režiji UFC-a održan je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a glavna borba ove 242. priredbe bio je okršaj Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov i interim prvak iste kategorije Dustin Poirier bili su glavne zvijezde UFC 242 priredbe u Abu Dhabiju. Khabibu je ovo bila prva borba nakon okršaja s Conorom McGregorom i suspenzije u kojoj je branio naslov.

Khabib Nurmagomedov u svojoj posljednjoj borbi demolirao je Conora McGregora i nastavio neporažen niz u karijeri i do ove borbe stigao je sa nestvarnim skorom 27-0.

Nakon pobjede nad Conorom došlo je do velikog skandala, odnosno opće makljaže zbog koje je Dagestanac dobio suspenziju i nije se borio od 6. listopada 2018.

  • +9
UFC, Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier Izvor: Profimedia / Autor: Valery Sharifulin/TASS

Dustin Poirier pak imao je ima priliku ujediniti pojase nakon što je u travnju uzeo interim pobjedom protiv Maxa Hollowaya. Od 25 borbi, u 19 njih je upisao pobjede, a 13 ih je završio nokautima.

Borba je bila predviđena na pet rundi po pet minuta. No, kod takvih boraca sve je moglo biti gotovo nakon 15 sekundi.

Nurmagomedov je već u prvoj rundi svojim najjačim oružjem, odnosno bacanjem na pod i hrvanjem držao Poiriera na rubu poraza. Tko zna, da zvono nije označilo karj prve runde, možda bi borba brzo bila privedena kraju.

Druga runda bila je jednako spektaularna kao i prva, s time da je i Khabib istrpio nekoliko udaraca. Nakon nekih 90-tak sekundi Nurmagomedov je srušio svog protivnika, a kada je na njemu, onda je samo pitanje trenutka kada će borba završiti. No, baš kao i u prvoj rundi, tako je i sada zvono spasilo Amerikanca.

Sve ono što se osjetilo u prve dvije runde, ponovilo se i u trećoj. Khabib je jednostavno bio bolji, ispred svog protivnika i gušenjem je stigao do nove pobjede te zadržao pojas prvaka lake kategorije!