MALO JE TAKVIH

Khabib je najmoćnijem čovjeku UFC-a Dani Whiteu izbio iz džepa milijune; evo što je na to rekao Dagestanac

28.10.2020 u 21:47

Bionic
Reading

Nakon što se poslije velike pobjede prvo vratio iz Abu Dhabija u Dubai te je tamo još kratko odmorio, Khabib Nurmagomedov odletio je kući. Tamo ga je dočekao određeni broj ruskih novinara, kojima se odlučio kratko obratiti

Glavna tema bila je naravno njegova mirovina te pitanje je li ga netko pokušavao od toga odgovoriti i kakav je zapravo stav Dane Whitea, koji ovime gubi potencijalno veliku zaradu. Uostalom, koliko god to pokušao sakriti, White na konferenciji za medije nakon priredbe nije izgledao niti malo sretan, piše Fight Site.

'Naravno da bi Dana White volio da se nastavim boriti i osiguravati im velike brojke. No, mogu ja zaraditi novac i sam. Na vrhuncu sam svoje karijere i mogu se boriti za stvarno velike honorare, no donio sam odluku. Mislim kako je ovo bilo najbolje vrijeme za to. Malo je onih koji se mogu umiroviti dok su na vrhuncu. Da sam ostao, nakon godinu, dvije ili pet bih se ponovno susreo s tom odlukom. Vjerujem da sam napravio dovoljno u sportu da bi me se smatralo najboljim', rekao je Khabib te dodao:

'Danas sam rangiran kao prvi 'pound-for-pound' borac svijeta i ja sam time svoju misiju odradio. Što mi još preostaje? Zarađivati novac? To ću uvijek biti u stanju na druge načine.'

Ispred njega je puno opcija, no činjenica je kako će ostati u sportu, gdje bi s vremenom trebao preuzeti ulogu svog oca i postati glavni čovjek Eagles MMA tima i akademije. Trenutno bi istu trebao voditi zajedno s ljudima koji su po tom pitanju njegovom ocu bili najbliži. Kao jedan od glavnih ciljeva bit će dovesti njegovog timskog kolegu i velikog prijatelja na poziciju koju će on uskoro i službeno napustiti. To je Islam Makhachev, koji će se uskoro boriti protiv Rafaela Dos Anjosa.

'Život ide dalje, a mi imamo našu MMA akamediju. Islam Makhachev 14. studenog ima borbu protiv bivšeg prvaka lake kategorije i to je trenutno najvažniji događaj za naš tim. Kao što je moj otac uvijek govorio, kad ja odem imat ćemo novog prvaka. Neće više biti nikoga kao što sam ja, teško da će ikad itko ponoviti moj rezultat. Ali, planiramo za Islama da pobijedi ovu borbu te još jednu prije Ramazana, nakon čega će postati izazivač za titulu. Iduće godine u rujnu ili listopadu trebao bi se za istu boriti', jako je optimističan Khabib.