BOD JE PREMALO?

Kerum: Dinamo je bio loš, trebali smo dobiti

03.05.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Kerum je bio pomalo žalostan što Hajduk nije pobijedio u derbiju, i to prvenstveno zato što je Dinamo bio loš. I on je uvjeren u pobjedu Hajduka i osvajanje Kupa u Šibeniku

Svečanosti početka proslave 100. jubileja nazočili su i gradonačelnik Željko Kerum i predsjednik Hajduka Joško Svaguša koji s puno optimizma gledaju prema srijedi i uzvrat finala Kupa protiv Šibenika.

'Uvjeren sam u našu pobjedu i ostvarivanje prvog cilja sezone, osvajanja Kupa', rekao je Svaguša te dodao da je koncentriran isključivo na utakmicu i nema se vremena osvrtati na druge stvari. Ipak je ustvrdio da je organizacije utakmica u Maksimiru bila korektna te da za incident kada ga je navijač zalio pivom ne drži nikoga odgovornim.

Ipak, godile su mu pohvale Željka Keruma koji je pohvalio njegov rad i rezultate.

'Radimo pošteno i transparentno i nadam se da će i navijači to uskoro prepoznati. No o svemu možemo razgovarati tek nakon Kupa jer sada razmišljam isključivo o pobjedi u srijedu', rekao je Svaguša.

Kerum je bio pomalo žalostan što Hajduk nije pobijedio u derbiju, i to prvenstveno zato što je Dinamo bio loš. I on je uvjeren u pobjedu Hajduka i osvajanje Kupa u Šibeniku, no nije siguran hoće li otputovati na Šubićevac.

'Planirao sam otići, no kažu da je stadion mali i da nema puno mjesta, tako da još uvijek nisam odlučio. Bilo bi bolje da se uzvrat igra u Splitu jer bi bilo više navijača', kaže Kerum koji očekuje da će u budućnosti vlasništvo nad Hajdukom preuzeti navijači.

'Hajduk je dioničko društvo, danas je većinski vlasnik grad Split, sutra tko zna tko. Volio bih da navijači kupe većinski paket, no već su jednom propustili prigodu u preoblikovanju. Mnogi me pitaju hoće li Grad pomoći klubu financijskom injekcijom, no ja im odgovaram da bi to bilo nezgodno jer je Hajduk i privatno vlasništvo. Ali ako, ne daj Bože, opet upadne u krizu, onda ćemo ipak pomoći', kaže Kerum koji je, uz pohvale radu aktualne uprave koja je smanjila troškove poslovanja, najavio i da ima još prostora za uštede.

'Hajduk ima proračun od oko 50 milijuna kuna, ali se ovakvi rezultati mogu ostvariti i s manjim proračunom. Zašto bi neki igrači primali tri milijuna kuna ako igraju loše ili su van forme?' upitao se Kerum koji se založio i za pooštrenje mjera protiv huligana kakvi su ozlijedili policajca na Maksimiru te za odigravanje susreta hrvatske reprezentacije na Poljudu.

'Mi kao Grad ne možemo puno pomoći u toj odluci, ali može Slaven Bilić', zaključio je Kerum.