'modri' dočekuju rijeku

Kek uoči derbija: Svi znamo kako posljednjih godina prolazimo u Maksimiru...

27.10.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u subotu (Arenasport 3, 15 sati) gostuju kod Dinama u derbiju 14. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Rijeka se vraća na Maksimir, na kojem je prošle godine, u posljednjem kolu prvenstva, prvi put u povijesti podignula trofej namijenjen prvaku Hrvatske. No na prvenstvenu pobjedu u Zagrebu Rijeka čeka od srpnja 2010. godine

Nakon prvih 13 kola Rijeka u goste Dinamu stiže sa šest bodova zaostatka i dva poraza zaredom u prvenstvu (Istra, Osijek) te sa željom da se vrati na pobjednički put.

'Kad ideš u goste lideru, neporaženoj ekipi, to je veliki izazov. Očekujemo dobru utakmicu i kvalitetnu Rijeku. Znamo težinu zadatka koji nas čeka u Maksimiru. Želimo razmišljati o kvaliteti naše igre. Nakon dvije utakmice bez bodova naš cilj je kvalitetan derbi i pozitivan rezultat', ustvrdio je trener Rijeke Matjaž Kek koji u derbiju ne može računati na kartonirane Vešovića i Mišića, a upitan je Bradarić, koji se vraća nakon ozljede.

'Imam povjerenja i u liječničku službu i u igrače da će stisnuti zube i napraviti sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Ne igramo loše, ali fali nam više koncentracije u defenzivi, dok naprijed stvaramo dosta šansi. Ne mislim stvarati nervozu... Ja se ravnam po informacijama igrača s treninga i one su dobre. E sad, da nam fali bodova, to je točno. Nekad pogodiš iz nemoguće situacije, nekad ne, ja po tome ne gledam igrače. Zanima me kontinuitet, period. Treba nam kvaliteta, a suparnik protiv Dinama zahtijeva maksimum. A kako smo prolazili zadnjih godina u Maksimiru, zna se...', kaže Kek. Podsjetimo, Rijeka na Maksimiru u prvenstvenim dvobojima nije slavila još od srpnja 2010. godine.

Rijeka je prošle godine odlično parirala Dinamu izgubivši jedino u posljednjem kolu, u utakmici koja nije imala rezultatsko značenje.

'Dinamova je moć u poziciji na ljestvici i činjenici da nisu još izgubili utakmicu. Igraju dobro i kvalitetno. Dinamo je izazov svima u Hrvatskoj i ne vidim zašto ne bi bio i nama. Opet, to je samo jedna od 36 utakmica, a izazovna je jer se igra u Maksimiru', ustvrdio je Kek.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Derbi je najavio i Mario Gavranović, napadač koji je u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka trebao potpisati baš za Dinamo.

'Derbi nosi puno motiva, radujemo se toj utakmici. Učinit ćemo sve da izgledamo bolje nego u zadnjim utakmicama i da odnesemo sva tri boda iz Zagreba. Jedino nas naša dobra igra može dovesti do dobrog rezultata, a do toga možemo samo ako svi skupa stojimo jedni uz druge i razmišljamo samo o nogometu', rekao je Gavranović koji je u 11 odigranih utakmica u prvenstvu zabio šest golova, a još pet je dodao u europskim nastupima Rijeke.