FERRARI NEZADOVOLJAN

'Kazna Mercedesu je smiješna, to nema smisla!'

23.06.2013 u 10:03

Bionic
Reading

Putem svojeg redovitog kolumnista momčad Ferrarija poručila je svima što misli o blagoj kazni Mercedesu nakon afere s tajnim testiranjem

Podsjetimo, FIA-in Međunarodni sud odlučio je kako su Mercedes i Pirelli prekršili pravila tajnim testiranjem u Barceloni, no kazna im je bila tek opomena te zabrana njemačko-britanskoj momčadi testiranja mladih vozača sljedeći mjesec u Silverstoneu.

Iako Ferrari nije dao svoj službeni komentar, putem redovitog kolumnista koji piše pod pseudonimom 'Šaptač konjima', momčad se osvrnula na ovaj slučaj.

'Zbunjujuće je kad stranka koju proglase krivom se izvuče praktički bez kazne za nešto što se zove 'nepošteno stečena sportska prednost'. Ne možete mi reći da su tri dana samostalnog testiranja u Barceloni s najboljim vozačima isto što i testiranje s devet drugih ekipa u Silverstoneu, dok je za volanom hrpa klinaca. A što da se cijeli incident dogodio nakon testa mladih vozača, kakva bi kazna bila? Zabranili bi im svečanu večeru na kraju sezone?', piše Ferrarijev kolumnist koji je zatim malo udario i po Red Bullu:

'Stvari u Formuli 1 postaju dosadne. Napravite pogrešku, utrkujete se s ilegalnom komponentom i onda vam samo kažu da to promijenite do sljedeće utrke i to je to.'

'Sve ovo je dokaz da ako se nađete u problemima na početku sezone, samo trebate u pravom trenutku organizirati jedno lijepo testiranje, a onda možda preskočiti kasnije testiranje, kad bi sve već moglo biti i riješeno,' zaključio je 'Šaptač' na službenoj stranici Ferrarija.