DERBI PRED TV KAMERAMA

Katalinić: Protiv Hajduka nema kalkulacija

28.08.2010 u 13:51

Bionic
Reading

Nogometni Split s nestrpljenjem iščekuje prvi istinski gradski derbi nakon 50 godina. Hajduk će gostovati u Parku mladeži i protiv domaćeg RNK Split pokušati nastaviti dobar niz rezultata. No domaćini najavljuju veliku borbu i pravi spektakl

Nakon 50 godina u Splitu će se opet igrati gradski derbi: 'crveni' iz Parka mladeži dočekuju svog najdražeg rivala, Hajduk, kome su čestitali na velikom uspjehu u Europi, ali i poručili da bodovi ostaju pod Turskom kulom.

'Čestitam Hajduku na ulasku u Europsku ligu. To je povijesni rezultat za klub i želim im da što dalje doguraju. Što se tiče naše utakmice, interes je ogroman, no mi nismo u mogućnosti pružiti svima spektakl koji nas čeka u nedjelju. Žao mi je što cijeli Split ne može biti u Parku mladeži. Očekujem fer i korektnu borbu na terenu i neka sve protekne u najboljem redu, neka to bude prava fešta baluna', poručio je sportski direktor 'crvenih' Nenad Pralija.

Čestitkama se pridružio i trener Splita Ivan Katalinić, najtrofejniji igrač/trener u povijesti Hajduka, koji vjeruje u snagu svoje momčadi.

HTV se ipak smilovao Splićanima!

Prema najnovijim informacijama koje je objavio portal dalmacijanews.com, HTV bi ipak mogao prenositi nedjeljni derbi Split-Hajduk.

Navodno je na Prisavlju u subotu ujutro održan sastanak na kojem je odlučeno da se iz riječkog studija HRT-a u Park mladeži pošalju reportažna kola s četiri kamere kojima će se ostvariti prijenos splitskog derbija.

'Dobra smo momčad, što smo pokazali u proteklih pet kola. U susret ulazimo s velikim motivom i sigurno će svi dati sve od sebe. A tko će na kraju slaviti, teško je prognozirati. Hajduk dolazi u euforiji, favorit je, no u gradskom derbiju je uvijek sve moguće. Očekujem korektnu utakmicu u kojoj će publika uživati i vjerujem da će se ova utakmica pamtiti i prepričavati, jer ipak je to prvi gradski derbi nakon dugo vremena', kaže Katalinić, koji je savršeno svjestan da mnogi o gradskom derbiju razmišljaju kao o prijateljskoj utakmici.

'Nitko nije rekao da će to biti prijateljska utakmica. Mi se borimo za goli život, za ostanak u ligi. Svi smo spremni, bodovi nam trebaju, stoga nema kalkulacija.'

Prvo ime 'crvenih' u dosadašnjem tijeku prvenstva je Romano Obilinović, koji kaže da je najveća vrijednost njegove momčadi jedinstvo i dobra atmosfera u svlačionici.

'Atmosfera je odlična. Jedva čekamo istrčati na teren. Volio bih da budem strijelac, ali tko će zabiti, nije toliko bitno. Najvažnije je da mi na kraju upišemo tri boda. Ne zamaramo se formom igrača Hajduka. Gledamo sebe, koncentrirani smo na svoju igru i još jednom želimo pokazati svoju kvalitetu.'