DOBRI POKAZATELJI

Kasun osam, Draper četiri koša NBA sastavima

09.10.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon što je Fenerbahçe iznenađujuće slavio protiv Boston Celticsa (97-91) u prvoj prijateljskoj utakmici između europskih i momčadi iz NBA lige, američki klubovi su se 'razuljitili'

Najprije je Dallas slavio protiv njemačke ALBE, pa Boston protiv talijanskog Emporio Milana, a noćaš su pobjede, doduše teškom mukom, izborili Toronto i Cleveland protiv Real Madrida odnosno Siene Montepaschi.

Dontaye Draper odigrao je 18 i pol minuta u redovima Real Madrida te ubacio Torontu četiri poena, podijelio dvije asistencije i po jedanput osvojio i izgubio loptu u porazu 102-95. Iz igre je hrvatski reprezentativac gađao 1-1 za tri poena, za dva 0-1, a s crte slobodnog bacanja 1-2.

Najbolji je u redovima španjolske momčadi bio Nikola Mirotić sa 17 poena i 12 skokova, no sakupio je i šest osobnih pogrešaka. DeMar DeRozan bio je najefikasniji u redovima NBA momčadi Toronta s 18 poena i šest skokova.

Bobby Brown i Matt Janning bili su sjajni u redovima Siene koja je s 91-85 poražena u Quicken Loans Areni kod Clevelanda. Brown je za 41 minutu na parketu postigao 22 poena i podijelio sedam asistencija, dok je Janning stavio jedan koš manje, uhvatio pet lopti pod obručima i podijelio dvije asistencije.

Čak 21 minutu odigrao je i Mario Kasun u redovima Siene, te ubacio osam poena (4-8 šut za dva poena) i sakupio šest skokova. Zaradio je i tri osobne pogreške, te izgubio tri lopte.

Kod šuterski vrlo izjednačenog Clevelanda najefikasniji je bio Samardo Samuels s 14 poena. Prvi pick NBA drafta prošle sezone, Kyrie Irving ubacio je 10 poena, od čega osam s linije slobodnog bacanja. Iz igre je gađao 1-7.

Recimo i da je u 'pravoj' NBA predsezonskoj utakmici, jedinoj igranoj u noći s ponedjeljka na utorak, Golden State slavio protiv Utah Jazza s 83-80.

Prijateljske:

Toronto - Real Madrid 102-95
Cleveland - Siena 91-85
Golden State - Utah 83-80