odlična pobjeda

Karlović u svom stilu izludio španjolsku legendu usred Barcelone

23.04.2018 u 18:48

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Barceloni nakon što je u dvoboju 1. kola pobijedio Španjolca Tommyja Robreda 6-7 (5), 7-6 (8), 6-4.

Bio je to sudar dvojice teniskih veterana. Karlović ima 39, a Robredo 35 godina, a pobjeda je ponovo pripala hrvatskom tenisaču koji je dobio sva četiri međusobna susreta. Posljednji put su igrali prije 10 godina Hamburgu, a prije toga u Las Vegasu (2006) i Rimu (2004).

  • +3
ATP Houston, Ivo Karlović - Nick Kyrgios, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

U prvom setu oba su igrača sigurno držala svoj servis. Tek u jedanaestom gemu vidjeli smo prvo izjednačenje (40-40), ali ne i break loptu. Odluka je na koncu pala u tie-breaku koji je pripao 35-godišnjem Španjolcu. Karlović je izgubio svoj prvi servis i to je bio jedini 'mini-break' u trinaestoj igri koja je pripala Robredu sa 7-5.

U drugom setu nije bilo promjene u igri. Tenisači su sigurno držali svoje servise pa je odluka ponovo pala u trinaestoj igri. Ovoga puta 'tie-break' je otišao na hrvatsku stranu premda je Robredo imao dvije meč lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Španjolac je imao meč lopte kod vodstva 6-5 i 8-7, ali je Karlović ipak slavio sa 10-8 izjednačivši na 1-1 u setovima.

U odlučujućem, trećem setu Karlović i Robredo su sigurno držali svoje početne udarce do rezultata 4-4. Tada je došlo do odluke. Karlović je odigrao sjajan gem i prvi put u meču je oduzeo servis suparniku iskoristivši drugu break loptu. 'Div sa Šalate' je potom mirno obranio servis za 6-4 i pobjedu 2-1 u setovima nakon dva sata i 20 minuta igre.

Karlovića u 2. kolu očekuje Španjolac Roberto Bautista Agut koji je u prvom kolu bio slobodan. Do sada su igrali jednom. Prošle godine u Madridu, a slavio je Karlović 7-6, 6-7, 7-6.