AMERIČKI BETON

Karlović sjajan, strmoglav pad Ljubičića

13.03.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači ostvarili su u drugom kolu velikog ATP turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu polovičan uspjeh jer Ivo Karlović nastavlja natjecanje od kojeg se Ivan Ljubičić, kao prošlogodišnji pobjednik, oprostio

Za pobjedu nad šestim tenisačem svijeta, koji je ove sezone osvojio turnire u Aucklandu i Acapulcu, a na Australian Openu igrao polufinale, hrvatskom je tenisaču, koji je nakon šestomjesečnog izbivanja s terena zbog operacije Ahilove tetive pao na 239. mjesto rang ljestvice, trebalo neznatno više od sat i pol igre.

Nakon pobjede u tie-breaku prvog seta (7-3), Karlović je u drugom setu Ferreru oduzeo servis u četvrtoj igri i potom sigurno priveo meč kraju, završivši ga as servisom, jednim od devet u tom susretu. To je bio treći ogled Ferrera i Karlovića i prva pobjeda našeg tenisača.

U idućem kolu Indian Wellsa Karlović će igrati s pobjednikom susreta u kojem se sastaju Francuz Gilles Simon i Nijemac Rainer Schuettler.

Ivan Ljubičić neće obraniti naslov osvojen prošle godine u Indian Wellsu nakon što ga je s 2-1 u setovima eliminirao Argentinac Juan Martin Del Potro.

Ljubičić, koji je bio 14. nositelj, uspio je dobiti prvi set 7-5, ali mu je Argentinac u iduća dva seta prepustio samo šest gemova, dobivši ih 6-4 i 6-2.

Idući Del Potrov protivnik bit će 20. nositelj, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, a Ivan će za osam dana na novoj ATP ljestvici ostati bez gotovo 1000 bodova što će ga s trenutno 16. mjesta unazaditi na oko 40. poziciju.